Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

 • Одлука за замена на член на Комисијата за планинарски водичи February 26, 2021Одлука за замена на член на Комисијата за планинарски водичи
  На ден 26.01.2021 Комисијата за планинарски водичи при Федерацијата за планинарство на Северна Македонија усвои Одлука за замена на член на Комисијата за планинарски водичи (КПВ). Поради зголемени работни обврски за кои лично извести, Влатко Крбалески од ПСК Пелистер од Битола, досегашниот долгогодишен член на КПВ, не е во можност да учествува во многубројните активности ...
 • СОВЕТИ ЗА ЖЕНИ КОИ ИСКАЧУВААТ ГОЛЕМИ НАДМОРСКИ ВИСОЧИНИ December 21, 2020СОВЕТИ ЗА ЖЕНИ КОИ ИСКАЧУВААТ ГОЛЕМИ НАДМОРСКИ ВИСОЧИНИ
  Десеттиот од серијата на совети на UIAA MedCom за големи надмосрки височини се фокусира на жените кои ги искачуваат тие височини, со специфични совети за бремени жени. Овој труд за прв пат е составен во 2008 година… За повеќе информации видете на линкот. ЛИНК
 • Употреба на планинарски стапчиња December 14, 2020Употреба на планинарски стапчиња
  Предности и недостатоци од користење на стапчиња за пешачење во планините. Медицинската комисија при UIAA изработи труд посветен на употребата на стапчиња за пешачење. Трудот беше објавен во 2008 и е јавно достапен. Во линкот подолу можете да прочитате повеќе. UIAA 2020 – УПОТРЕБА  НА СТПЧИЊА ЗА ПЕШАЧЕЊЕ
 • Деца на планина December 8, 2020Деца на планина
  Препораки што се корисни за планинари и психолози кои се задолжени за советување за искачување на високи планини со деца. ДЕЦА НА ПЛАНИНА
 • Златни правила за планинари почетници December 7, 2020Златни правила за планинари почетници
  Општи препораки кои треба да им помогнат на почетниците кои немаат искуство во планинарењето, а сакаат да се искачуваат на планинските височини.    ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА ПЛАНИНАРИ ПОЧЕТНИЦИ

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search