Комисија за планинарски водичи

Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

  • ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ – ЖЕНИ – 2020 February 21, 2020
    ОБУКА ЗА UIAA ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ – КАТЕГОРИЈА А1, наменета исклучиво за жени. Завршено пријавување ПРЕВЗЕМИ:ОБУКА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ФПСМ УНДП Потребни документи: ПРИЈАВА ЗА ОБУКА ЗДРАВСТВЕНА ПОТВРДА ПРЕГЛЕД НА ПЛАНИНАРСКИ АКТИВНОСТИ
  • Продолжување на рокот за пријавување за обуките за планинарски водичи February 3, 2020Продолжување на рокот за пријавување за обуките за планинарски водичи
      Ве известуваме дека е продолжен рокот за пријавување за обуката за планинарски водичи во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови) до 31 август 2020. Пријавете се на kpv@t.mk  
  • ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ December 31, 2019ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ
    Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни. Ги молиме сите посетители на планините да ги почитуваат правилата, бидејќи движењето низ планина со несоодветна облека и опрема во зимски период е опасно.