За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • Инструкции за приправници … лиценца Б1Инструкции за приправници ... лиценца Б1
  Инструкции за приправниците – планинарски водичи и за менторите за Категорија Б1 – Планинарење по лесни патеки во зимски услови ФПСМ / КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИПРАВНИЧКИ АКЦИИ – ИНСТРУКЦИИ ЗА МЕНТОРИТЕИ ПРИПРАВНИЦИТЕ КАТЕГОРИЈА Б1 – ПЛАНИНАРЕЊЕ ПО ЛЕСНИ ПАТЕКИ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ   Пред почеток на акцијата: Соработка на Приправникот и Менторот во подготовка на акцијата. Приправникот да се ...
 • Инструкции за приправници … лиценца A1Инструкции за приправници ... лиценца A1
  Инструкции за приправниците – планинарски водичи и за менторите за Категорија А1 – Планинарење по лесни патеки во летни услови ФПСМ / КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИПРАВНИЧКИ АКЦИИ – ИНСТРУКЦИИ ЗА МЕНТОРИТЕИ ПРИПРАВНИЦИТЕ КАТЕГОРИЈА А1 – ПЛАНИНАРЕЊЕ ПО ЛЕСНИ ПАТЕКИ ВО ЛЕТНИ УСЛОВИ   Пред почеток на акцијата: Соработка на Приправникот и Менторот во подготовка на акцијата. Приправникот да ...
 • Опрема за есенОпрема за есен
  Есенската сезона е во полн замав. Секој човек со свои навики. Некои одат брзо, други побавно, трети уживаат во природата, на четврти им е важно да стигнат на врвот. Некои во ранецот носат основни работи, а други „се живо и диво“, за секој случај. Што е неопходно да носиме на планина? ПОВЕЌЕ превземи: oprema-za-ednodnevna-akcija-na-planina-vo-esen
 • ЗА СИГУРНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕЗА СИГУРНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ
  Во летните месеци има најмногу посетители низ планините. Тоа се убави, но и опасни месеци за планинарење. Силно сонце, невреме, јак ветер, дожд, град. Затоа сите посетители на планините треба да бидат подготвени за сите прилики. Им препорачуваме на посетителите на планините да се зачленат во локалните планинарски друштва и со помош на регистрирани планинарски водичи во ФПСМ ...
 • ПРЕПОРАКИ ПРИ НЕВРЕМЕ НА ПЛАНИНАПРЕПОРАКИ ПРИ НЕВРЕМЕ НА ПЛАНИНА
  Заштита од удар на гром на планина нема и затоа треба да се преземат сите мерки да не се најдете во ситуација да ве зафати невреме на планина. Ако одите на планина направете го тоа што порано во текот на денот и после пладне вратете се во долината или во планинарска куќа, бидејќи невремето на пролет ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search