За Комисијата за планинарски водичи

Безбедно низ планина

Обуки

Правни акти

 • ЛЕТНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ МАЈ 2018ЛЕТНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ МАЈ 2018
  Во периодот од 22 до 27 мај 2018 година на падините на БАБА Планина беше одржана шесттата обука за планинарски водичи Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови). Повеќе ….Извештај – Летна обука за планинарски водичи KAT A1 – 22 – 27 мај 2018
 • Зимска обука 2018
  Зимска обука 2018 Од 22 до 25 февруари 2018 година на терените на Баба Планина, беше одржана обука за планинарски водичи „Планинарење по лесни патеки во зимски услови – Категорија Б1“. На обуката во организација на Комисијата за планинарски водичи при Федерацијата за планинарски спортови во Македонија (ФПСМ) присуствуваа 10 кандидати од 6 планинарски друштва регистрирани во ФПСМ ...
 • Брошура документите на Комисијата за планинарски водичи
  Во брошурата се дел од документите кои ги изработи Комисијата за планинарски водичи, вклучувајќи ги и Кодексот на честа на македонските планинари, препораки и упатства за безбедно планинарење, како и делови од брошурата „Прирачник за маркацисти“ и од книгата „Основи на движење низ планина“ во издание на ФПСМ. Сите документи во брошурата поединечно може да ги ...
 • ПЛАНИНАРСКИ ШКОЛИ
  ПРОГРАМА ЗА ОСНОВНИ ПЛАНИНАРСКИ ШКОЛИ ЗА КАНДИДАТИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРЕВЗЕМИ: Planinarska skola
 • Движење низ планина во зимски услови
  Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следат неколку насоки за побезбедно планинарење  во зимски услови.  Ако немате искуство, најдобро е во зимски услови во планина да се движите  со планинарски водичи регистрирани при Федерацијата ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search