Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 31, 2017ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО
  Превземи документ Станете член на планинарско друштво (1)
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА January 21, 2017
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни.  Во зима, никогаш не одите сами низ планините.  Подгответе се за ниски температури, пократки денови, затворени планинарски домови, помал број ...
 • Обука за планинарски водичи при ФПСМ 2017 година December 30, 2016
  Повеќе детали за обуките за Планинарски водичи во ФПСМ во 2017 година ќе најдете во документот Обуки за планинарски водичи 2017.docx
 • ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ December 27, 2016
  Почитувани,   ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ   Согласно тековниот Правилник за Планинарски водичи при ФПСМ (Член 3), обврска на Планинарскиот водич е: „Да се грижи за подготовка на планинарските акции и за сигурна, стручна и содржајна изведба на водичката дејност“.   Поради зачестените усни пријави и коментари на социјалните мрежи за однесување на регистрирани планинарски водичи ...
 • Зимска обука за планинарски водичи при ФПСМ March 14, 2016
  Зимска обука за планинарски водичи при ФПСМ Од 3 до 6 март 2016 година, во организација на Комисијата за планинарски водичи и Центарот за стручно оспособување при ФПСМ, на Попова Шапка, беше одржана обука за планинарски водичи за здобивање на Категорија Б – Планинарење во зимски услови. Повеќе во прикачениот документ:  Обука за планинарски водичи при ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search