• Движење низ планина во зимски услови
  Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следат неколку насоки за побезбедно планинарење  во зимски услови.  Ако немате искуство, најдобро е во зимски услови во ...
 • Обука на планинарски водичи преку …
  Обука на планинарски водичи преку очите на учесничката Калина Велевска http://mis.com.mk/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%B8/
 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВОЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО
  Превземи документ Станете член на планинарско друштво (1)
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни.  Во зима, никогаш не одите сами низ планините.  Подгответе се ...
 • Обука за планинарски водичи при ФПСМ 2017 година
  Повеќе детали за обуките за Планинарски водичи во ФПСМ во 2017 година ќе најдете во документот Обуки за планинарски водичи 2017.docx

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search