• ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ
  Почитувани,   ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ   Согласно тековниот Правилник за Планинарски водичи при ФПСМ (Член 3), обврска на Планинарскиот водич е: „Да се грижи за подготовка на планинарските акции и за сигурна, стручна и содржајна изведба на водичката дејност“.   Поради зачестените усни пријави и ...
 • Зимска обука за планинарски водичи при ФПСМ
  Зимска обука за планинарски водичи при ФПСМ Од 3 до 6 март 2016 година, во организација на Комисијата за планинарски водичи и Центарот за стручно оспособување при ФПСМ, на Попова Шапка, беше одржана обука за планинарски водичи за здобивање на Категорија Б – Планинарење во ...
 • ПОВИК: ЗИМСКА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ
  ПОВИК ДО ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ЗИМСКА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИ ФПСМ 2016 – КАТЕГОРИЈА Б Федерацијата за планинарски спортови на Македонија (ФПСМ) ги повикува сите планинарски друштва да пријават кандидати за обуката за планинарски водичи која ќе се одржи во текот на март 2016 ...
 • ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ
  ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следуваат неколку насоки за посигурна посета на планините во зимски услови. Ако немате искуство, ...
 • Обука за планинарски водичи – Приемен испит
  На 9 мај 2015 година, Комисијата за планинарски водичи организираше Приемен испит за пријавените кандидати за обуката за планинарски водичи што ќе се одржува од 22 до 27 мај 2015 година. Повеќе: ФПСМ – Приемен испит 2015

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search