• ИНФО СЕПТЕМВРИ October 1, 2017
  Почитувани планинарски водичи и кандидати за планинарски водичи,   Во текот на септември 2017 година се изведоа повеќе активности на отворено, како и активности за промоција на тие активности: По повод денот на независноста на Република Македонија, 8 ...
 • ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ ОКТОМВРИ 2017 October 1, 2017
  ОКТОМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА РЕГИСТРИРАНИ ВО ФПСМ · 1 ОКТОМВРИ – Салаковски Езера, Јакупица, ПД Трансверзалец, Зоран Костадинов: Тел. 070/641-998, zoran_kostadinov@yahoo.com · 1 ОКТОМВРИ – Меморијал Калман, ...
 • Честитки за успесите во месец август September 11, 2017
  Почитувани (во планинарските друштва/клубови), Во текот на август 2017 година планинари од Република Македонија се искачија на: Дамаванд (5.609 м.), Mont Blanc (4.810 м.), Materhorn (4.478 м.), Vincent Piramide (4215 ...
 • Искачувања август 2017 September 6, 2017
  Почитувани (во планинарските друштва/клубови), Во текот на август 2017 година планинари од Република Македонија се искачија на: Дамаванд (5.609 м.), Mont Blanc (4.810 м.), Materhorn (4.478 м.), Vincent Piramide (4215 ...
 • ТРАНСФЕРЗАЛА ИЛИНДЕН – 2017 July 10, 2017
  ПЛАНИНАРСКА ТРАНСФЕРЗАЛА НИЗ ЦЕНТРАЛНА МАКЕДОНИЈА “ИЛИНДЕН – 2017” СКОПЈЕ-КРУШЕВО-ОХРИД – 31ви пат 114 ГОДИНИ ОД ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ И СМРТТА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ Акцијата се организира по повод 2-ри август, национален празник на македонскиот ...
 • Обука на планинарски водичи преку … June 6, 2017
  Обука на планинарски водичи преку очите на учесничката Калина Велевска http://mis.com.mk/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%B8/
 • Младински планинарски камп – Беловодица – 2017 June 6, 2017Младински планинарски камп - Беловодица - 2017
  Републички младински планинарски камп – Беловодица – 2017 Повеќе на: https://www.facebook.com/events/419693991746280/?ref=6&ref_notif_type=plan_user_invited&action_history=null
 • Козјак, Бабуна планина – Прилеп June 4, 2017
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 11.06.2017 ќе го организира 21-то традиционално искачување „Козјак ’97“ на врвот Козјак 1.747 м.н.в , на Бабуна планина. Традиционалното искачување оваа година останува со ...
 • ТИТОВ ВРВ 2017 May 20, 2017
  Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово, Ве поканува на 36-то традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв 2.747 m. кое ќе се одржи на 27 – 28 Мај (сабота ...
 • КОЧУЛИСКИ ВОДОПАДИ May 19, 2017
  ПОКАНА: УБАВИНИТЕ НА БЕЛАСИЦА ,,КОЧУЛИСКИ ВОДОПАДИ“ 21.05.2017год.Недела организатор  ПК ЈУГ ВАЛАНДОВО ПОКАНА и ПРОГРАМА превземи: –21.05.2017.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search