• МЕЃУНАРОДНАТА ПЛАНИНАРСКА ТРАНСВЕРЗАЛА 4М™ May 16, 2017
  П О К А Н А ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНАТА ПЛАНИНАРСКА ТРАНСВЕРЗАЛА 4М™ Св. Гаврил Лесновски – Св. Јоаким Осоговски 20 мај 2017 Здружението ,,ПАТНИК,,, Ве поканува да го поминете патот на ...
 • Првото Коло во Планинарска ориентација – резултати April 25, 2017
  Резултати од Првото Коло во Планинарска ориентација, одржано на 08 и 09 Април 2017 год. на терените од парк шумата Водно, крај Скопје. ПРЕВЗЕМИ: Резултати прво коло ПО
 • Покана СМИЛЕВО 2017 April 23, 2017
  ПСПК 7-ми Мај од Битола, го организира шестиот по ред планинарски марш ,,СМИЛЕВО 2017„. Истиот ќе се изведе на ден 07.05.2017 год. (недела), на релација од Битола – превој ...
 • ОГРАЖДЕН, второ коло во Планинарска ориентација и планинарски марш April 22, 2017
  Во организација на ПАОК Ентузијаст, Струмица, со поддршка на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, на ден 10 и 11 Јуни 2017 година, на планината Огражден, месност Суви Лаки ...
 • ПОКАНА Скопска Црна Гора April 12, 2017
  На 23.04.2017 г (недела) во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи петтиот по ред Традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора. ПРОГРАМА И ...
 • Светскиот ден на планината April 3, 2017
  Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ...
 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 31, 2017ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО
  Превземи документ Станете член на планинарско друштво (1)
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА / DUHET TË JENI TË PËRGATITUR DHE TË PËRGJEGJËSHËM PËR VIZITË PA RREZIK NË MAL January 31, 2017
  Превземи документ За безбедна посета на планините во зима Shkarko dokumentin FPSM – DUHET TË JENI TË PËRGATITUR DHE TË PËRGJEGJËSHËM PËR VIZITË PA RREZIK NË MAL  
 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 25, 2017
  ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО ПРВА ПРЕДНОСТ: со членување во планинарските друштва низ цела Република Македонија станувате дел од големото семејство искусни планинари од секоја возраст. ВТОРА ПРЕДНОСТ: новите членови на ...
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА January 21, 2017
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ...