• Чичко Јосиф Илковски 2016 April 13, 2016
  13-ти Меморијален марш „Чичко Јосиф Илковски 2016 г.,, Екстремна патека – Марш кој ќе се одржи од 15 до 17.04.2016 Рекреативна патека – Еднодневна акција на 17.04.2016 ПРОГРАМА и повеќе информации на: http://www.pdtransverzalec.org.mk/pages/viewNews.php или ПРОГРАМА ...
 • Убавините на Скопска April 11, 2016
  Покана: Четврт традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора, во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи на 17.04.2016 год. (недела) под слоганот “Убавините ...
 • Државно Првенство во Планинарска Ориентација April 5, 2016
  Државното првенство во планинарска ориентација, ќе се одржи на 28 Мај 2016 год. на Попова Шапка и ќе биде во организација на ДПС Трансверзалец – Скопје, со подршка на ...
 • Планинарски марш Даре Џамбаз April 4, 2016
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 10.04.2016 недела, ќе организира традиционален планинарски марш, посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија, Даре Џамбаз. ПАТЕКА : Прилеп – с.Дупјачани – Сурун ...
 • Меѓународен ден на водата March 20, 2016
  Со цел зголемување на меѓународниот фокус на прашањата поврзани со водата и да ги инспирира луѓето и организациите да преземат мерки со цел да се направи позитивна разлика во ...
 • ПОКАНА: ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКА ГОРА March 16, 2016
  Покана од: Планинарски сојуз на Србија ПСД Железничар – Нови Сад ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКА ГОРАWatch Full Movie Online Streaming Online and Download Спортско рекреативната манифестација со меѓународен карактер ,,Планинарски маратон на ...
 • КИЛИМАНЏАРО 2016 January 28, 2016
  ИСКАЧУВАЊЕ НА КИЛИМАНЏАРО 2016 ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА БАЛКАНСКАТА ПЛАНИНАРСКА УНИЈА На 20 јануари 16 планинари членови на Балканската планинарска унија (9 од Македонија, 1 од Албанија, 1 од Србија и 1 ...
 • Календар на активности ФПСМ 2016 January 25, 2016
  Календарот на активности за 2016 година, подготвен од програмите за работа на членките во Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, може да го превземете од следниот линк: KALENDAR NA AKTIVNOSTI ...
 • Плакета со ликот на Даре Џамбаз December 23, 2015
  Претседателството на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, за 2015 година, додели: Плакета со ликот на Даре Џамбаз на: 1. За животно дело, на Благоја Костоски – Чакра од Планинарскиот клуб ...
 • Светскиот ден на планината December 7, 2015
  Покана, Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ...