• Планинарски марш Марко Илиевски June 15, 2015
  ПК Тетекс од Тетово, ден недела, 21.јуни.2015 годна,  по 20ти пат го организира Меморијалниот марш „Марко Илиевски“. ПОКАНА превземи:  ПОКАНА-за-Лешница-2015.1
 • АЏИНА РЕКА June 11, 2015
  ПСК БИСТРА – Гостивар, Ве поканува на 22-от, традиционален планинарски марш ” АЏИНА РЕКА 2015″, кој се организира на ден 14.06.2015 година (недела) ПОКАНА превземи:  POKANA ADJINA REKA
 • ТИТОВ ВРВ 2015 May 21, 2015
  Почитувани Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово Ве поканува на 34-то традиционалното искачување „Титов Врв 2015“  23 – 24 Мај  (сабота-недела) 2015 година – Попова Шапка ПОКАНА превземи:  Titov Vrv 2015  
 • Обука за планинарски водичи – Приемен испит May 18, 2015
  На 9 мај 2015 година, Комисијата за планинарски водичи организираше Приемен испит за пријавените кандидати за обуката за планинарски водичи што ќе се одржува од 22 до 27 мај ...
 • Планината Беласица љубоморно ги крие своите убавини May 5, 2015Планината Беласица љубоморно ги крие своите убавини
  При самото спомнување на планина Беласица веднаш би помислиле Сoмoларски, Колешински Водопади, мал дел Габровски Водопади или тромеѓјето Тумба. Да, и така е, но тоа е само северниот дел ...
 • ИНФО: Ознака за безбедност на „UIAA“ April 7, 2015
  Почитувани планинарски водичи и планинари. Побарајте го логото со ознака за безбедност на UIAA (UIAA Safety Label) на вашата опрема за планинарење и искачување. Следните компании го користат тоа лого: Arcteryx, ...
 • Планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” March 30, 2015
  П.А.О.К. Ентузијаст од Струмица, го организира шеснаесетиот меморијален планинарски марш ,,ВАНЧО АТАНАСОВ” koj ќе се одржи на ден 05.04.2015 г. (Недела) на планината Беласица. ПОКАНА превземи :  П О К ...
 • Експедиција АНАПУРНА 1, Здравко Дејановиќ March 28, 2015
  Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, официјално Ве информира дека Здравко Дејановиќ на ден 24.03.2015 година во 14.45 часот (по локално време) се искачи на Анапурна 1 (со висина ...
 • Планинарски марш ,,Ванчо Атанасов,, March 15, 2015
  ПАОК Ентузијаст од Струмица, го организира шеснаесетиот меморијален традиционален меѓународен планинарски марш ,,Ванчо Атанасов 2015,, кој ќе се одржи на ден 05.04.2015g. (Недела) на планината Беласица. ПОВЕЌЕ превземи:  Vanco Atanasov-Belasica ...
 • Мегалитска опсерваторија Кокино – Пелинце March 12, 2015
  На ден 29.03.2015 година (недела), ЗПЗП ,,КОЗЈАК 2013“ од Куманово, ќе ја организира планинарската тура „Мегалитска опсерваторија „Кокино“-врв Китка 1211мнв-Меморијален центар „Пелинце“ “, на планината Козјак. ПРОГРАМА превземи: ПОКАНА Кокино 2015 ...