• Регистрирани планинарски водичи при ФПСМ January 22, 2015
  Регистрирани планинарски водичи при ФПСМ  
 • Презентации по повод „Светскиот ден на планината“ December 8, 2014
  Презентации по повод „Светскиот ден на планината“, 11.12.2014 Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Комисија за високогорство и експедиционизам,  по повод „Светскиот ден на планината“, на 11.12.2014 (четврток) во ДХО ...
 • Светски ден на планината December 1, 2014
  ПОКАНА Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одлуката  на Генералното Собрание на Обиденинетите Нации, за одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден ...
 • ПЛАНИНАРСКА ВЕЧЕР November 25, 2014
  ПОКАНА ПАОК ЕНТУЗИЈАСТ од Струмица, Ве ПОКАНУВА да бидете присутни на традиционалната меѓународна ПЛАНИНАРСКА ВЕЧЕР на ден 29.11.2014 год. (сабота) во хотел ЦАР САМОИЛ с.Банско, Струмица ПОКАНА ПРЕВЗЕМИ: Pokana za Planinarska vecer ...
 • ОБУКА НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИ ФПСМ November 8, 2014
      Од 31 октомври – 4 ноември 2014, Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ и Центарот за стручно оспособување на ФПСМ, во планинарски дом „Смрека“ Попова Шапка, одржа обука за ...
 • По падините на Плавуш October 28, 2014
  П  О  К  А  Н  А   Почитувани, Ве известуваме дека ПАОК ЈУГ ВАЛАНДОВО од Валандово на 02.11.2014год.ќе организира 6-то Ноемвриски Марш ,,По падините на Плавуш’’. Учество ќе земат повеќе планинарски друштва од ...
 • Појак Калман – Куманово October 3, 2014
  На ден 04 и 05.10.2014 година,Здружение Спортско Планинарски Клуб Козјак од Куманово ќе организира 16- ти по ред меморијален марш ПОЈАК – КАЛМАН  Програма:  04.10.2014(сабота) година 08:00-08:30 Собирање и евидентирање на ...
 • Пл. марш Даре Џамбаз September 11, 2014
  ПСЗ Козјак од Прилеп има чест да Ве покани на планинарскиот марш,Даре Џамбаз, кој ќе се одржи на ден 14.09.2014 год. Повеќе информации на:  https://www.facebook.com/btrajkoski1
 • ПРЕЗЕНТАЦИЈА Здравко Дејановиќ искачување на К2 September 11, 2014ПРЕЗЕНТАЦИЈА Здравко Дејановиќ искачување на К2
  Федерација на планинарски спортови на Македонија  Има задоволство да Ве покани на ПРЕЗЕНТАЦИЈА  Здравко Дејановиќ Искачување на К2 ( 8.611 м.), 2014  18.00 ч. ден понеделник, 15септември 2014 год. Младински Културен Центар кеј Димитар Влахов бр. ...
 • Брзинско искачување Долна Лешница – Титов Врв September 5, 2014
  Почитувани, ПСД Макпетрол и здружението ТРЕКС ќе организира во недела – 21 септември 2014 (недела) натпревар во брзинско искачување на 1000 m висинска разлика – Vertical Kilometer и тоа од кај бачилото на Долна Лешница ...