Новости

 • 8-ми меморијален марш ,,Спасов Костаке – Цоцо – 2014” July 22, 2014
  Покана: П.К. Бел Камен – Радовиш, 8-ми меморијален марш ,,Спасов Костаке – Цоцо – 2014,, Bel Kamen memorijal 2014
 • Боговињско езеро July 11, 2014
  ПК Тетекс од Тетово на ден 13.07.2014 год. организира планинарска тура на локациите Боговињско езеро,Бело езеро и со крајна дестинација Попова Шапка. ПК Тетекс организира превоз до Ново Село од каде што и се започнува со турата и превоз за назад од Попова Шапка ...
 • Бегово Поле 2014 June 30, 2014
  ПСК Драчево има чест да Ве покани на традиционалната акција БЕГОВО ПОЛЕ: Петок-04.07.2014 17:00- Поаѓање со организиран превоз од Железничка станица(Транспортен центар) до рибник Принц- с.Алдинци 18:30- Пристигнување во рибник Принц, и по планинарска патека упатување кон п.дом Караџица 20:00- Пристигнување во п.дом Караџица, сместување на гостите 20:30-Заедничка вечера Сабота-05.07.2014 06:00-Будење ...
 • ШАРСКИ ВОДИ 2014 June 27, 2014
  Попова Шапка – Маврово – Вруток Друштвото за планинарски спортови „Трансверзалец“ од Скопје на ден 29.06.2014 година (недела) го организира Меѓународен Планинаски Велосипедски Маратон „ШАРСКИ ВОДИ 2013“ спортска манифестација која е од рекреативен и натпреварувачки карактер. Повеќе на: http://www.pdtransverzalec.org.mk/soopstenija/pokanasharskivodi2014.html
 • МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ ,,МАРКО ИЛИЕВСКИ,, – ЛЕШНИЦА 2014 June 22, 2014
  ЗПК “ТЕТЕКС“, оваа година, по 19-ти пат ќе го организира меморијалниот марш “Марко Илиевски“, во спомен и сеќавање на нашиот спортски работник и планинар. По тој повод Ве покануваме да земете учество на овој меморијален марш, кој ќе се одржи на 28 и 29 ЈУНИ2014 год. ...
 • Традиционална планинарска забава “Беличица“ June 20, 2014
  Традиционална планинарска забава “Беличица“ 21-22.06.2014 Подетални информации на следниот линк: http://www.makedon.mk/akcii/vo-najava/221-belichica2014
 • КОЧУЛИСКИ ВОДОПАДИ 22.06.2014 год. June 18, 2014
  ПАОК ЈУГ ВАЛАНДОВО Валандово организира еднодневна Акција по падините на планината Беласица.Ви ја доставуваме следнава програма: Koculiski vodopadi 14
 • Состанок на Балканската планинарска унија (БМУ) на островот Мљет June 12, 2014
  На островот Мљет (Р. Хрватска) од 30 мај до 1 јуни беше одржан 15 состанок на Балканската планинарска унија (БМУ). Присутни беа претставници од сите 10 национални планински сојузи (Албанија, БиХ, Црна Гора, Бугарија, Грција, Македонија, Словенија, Србија, Турција и земјата домаќин Хрватска). За ...
 • Balkan mountaineering union Mountain huts and bivouacs May 27, 2014Balkan mountaineering union Mountain huts and bivouacs
 • Titov vrv May 24, 2014
  Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово ПОКАНА 33 традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв 2747 м. 24 – 25 Мај (сабота – недела) 2014 година – Попова Шапка ПРОГРАМА 24 Мај 2014 (сабота):  12.00 часот – 17.00 часот – пријавување на планинарските друштва/клубови во сместувачките капацитети на ...