Новости

 • Планинарска опрема повлечена од продажба November 13, 2019
  Ла Спортива, Декатлон, Мамут…. ПРЕВЗЕМИ: planinska-oprema-povlecena-od-prodazba-12-11-2019
 • ,,UIAA,, и ,,EUMA,, состанок Ларнака, Кипар November 13, 2019,,UIAA,, и ,,EUMA,, состанок Ларнака, Кипар
  Од 31 октомври до 3 ноември 2019 година, во Ларнака, Кипар, одржани се годишни собранија и состаноци на управните органи на Меѓународната асоцијација за планинарење и качување карпи (УИАА, https://www.theuiaa.org/ ) и на Европски сојуз на планинарски асоцијации (ЕУМА, http://www.european-mountaineers.eu/ ). На состанокот на Управниот ...
 • Mеморијален марш Појак Калман October 2, 2019Mеморијален марш Појак Калман
  ЗСПК Козјак од Куманово на ден 06.10.2019 година недела ќе го реализира 21-ви меморијален марш Појак Калман, почесен претседател на клуб на Осоговска планина врв Лисец 1527 м.н.в Кратовски ,стартот ќе биде од манастирот над село Псача 660 м.н.в и се оди до врв ...
 • Категорија спортист – Спортска надеж September 28, 2019
  По основ на доставено Решение од Агенција за млади и спорт, со број 1473/100, за доделување на категорија спортист – Спортска надеж на спортисти од Федерацијата за планинарство на Северна Македонија, Ве известуваме дека избрани кандидати за потпишување на Договор за поддршка се: 1. Даниел ...
 • Планинарски марш – Даре Џамбаз September 12, 2019
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп на ден 15.09.2019 недела, ќе го организира 6-от традиционален планинарски марш посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија , Даре Џамбаз, по патека која изобилува со културно историски споменици, од 3-4 век п.н.е… Во прилог задолжителна листа за пријава на ...
 • 28-мо ТРАДИЦИОНАЛНО ИСКАЧУВАЊЕ „ГОЛЕМ КОРАБ 2019“ September 2, 2019
  Програма: 08.09.2019 – НЕДЕЛА 9:00 Официјално започнување на искачувањето 15:00 Затворање на врвот за искачување и враќање на сите од врв и од патеката назад ко караула Победа. Нема да се дозволи натамошно искачување поради режимот на гранична контрола и безбедност на учесниците. 19:00 Заминување на последниот Автобус. Патеката ...
 • БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА August 21, 2019
  ПОКАНА : По деветнаесетти пат Планинарскиот клуб ЕНТУЗИЈАСТ – Струмица ќе ја организира меѓународната традиционална планинарска средба БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА, врвот ТУМБА – 1.881 мнв. Средбата ќе биде на ден 25.8.2019 г. (недела), на тромеѓето (Македонија, Бугарија, Грција) на планината БЕЛАСИЦА, на врвот ...
 • ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019, МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ СЊЕЖАНА ТРОЈАЧАНЕЦ June 19, 2019ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019, МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ СЊЕЖАНА ТРОЈАЧАНЕЦ
  ПД АГРОНОМ при Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, со поддршка на ФПСМ, на ден 22 Јуни 2019 година (сабота), на планината Бистра, од селото Галичник до врвот Меденица ќе го организира планинарско меморијалниот марш Сњежана Тројачанец. Меденица е највисокиот врв на планината ...
 • Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв June 17, 2019Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв
  До:    Сите планинарските клубови и самостојните планинари во земјата   П О К А Н А За учество на планинарска акција “Планинарство и планинарска солидарност за санација на бетонскиот кров на Кулата на Титов врв“   Организатор ПК“Аргентус моунт“ Тетово во соработка со ФПСМ Акцијата  се организира во Недела 23 Јуни ...
 • ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019 June 13, 2019ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019
  Промоција на патека – МЕДЕНИЦА и почеток на настани „ПОДОБРО Е ДА ПЛАНИНАРАМ – МЕДЕНИЦА 2019“ 08:30 – 09:00 Собирање на учесниците, запознавање со патеката и напатствија од страна на водичите. Собирно место Фрчец – на патот за с. Галичник. 11.00 -11.30 Предвидено време за пристигнување ...