• ПСК ГОЛАК Делчево, еколошка акција September 17, 2018
  По повод Светскиот ден на чистењето, 15 Септември, (сабота) ПСК ГОЛАК Делчево, се вклучи во светската еколошка акција за чистење на расфрланиот отпад. Ја чистеле дивата депонија кај манастирскиот ендек ...
 • Младинска акција Делчево September 17, 2018
  На ден 06 август 2018 (четврток) во организатори: СОУ М. М. БРИЦО Делчево, Општина Делчево и ПСК ГОЛАК Делчево, 110 ученици, 7 професори, …се организираше планинарско – спортски фестивал. Акцијата ...
 • Информација до јавноста за планинарски дом Копанки August 29, 2018
  Тргнувајќи од целите и определбите за развој на планинарството, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија изразува целосна поддршка на напорите на нашите колеги од Планинарскиот спортски клуб „Пелистер“, за ...
 • ИНФОРМАЦИЈА врска со објавата на планинарката Ирина Дишовска за соло искачување на врвот Матерхорн August 27, 2018
  ИНФОРМАЦИЈА Од Комисија за високогорство и експедиции при ФПСМ Во врска со објавата на планинарката Ирина Дишовска од ВАК Анапурна која беше пренесена од повеќе медиуми за соло искачување на врвот ...
 • Летно искачување на ТИТОВ ВРВ August 21, 2018
  Традиционално летно искачување на Титов врв во заедничка организација на Планинарските клубови Тетекс и Јелак од Тетово. Акцијата е планирана како дводневна со тоа што сите заинтересирани што би сакале ...
 • Планинарски фестивал и интернационално качување на карпи во Македонија, Демир Капија 24/31.08.2018 August 15, 2018Планинарски фестивал и интернационално качување на карпи во Македонија, Демир Капија 24/31.08.2018
  Mладинската Комисија на UIAA, во партнерство со Руската Планинарска Федерација, Федерација на Планинарски Спортови на Македонија и Македонската Спортска и Качувачка Федерација организираат младински планинарски фестивал и интернационален качувачки ...
 • РУДОКА 2.658 м July 30, 2018РУДОКА 2.658 м
  ПД “ШАРРИ” – ГОСТИВАР, на ден 05.08.2018 ГОД.(НЕДЕЛА) организира еднодневна планинарска тура на ШАР ПЛАНИНА, со искачување на врвот РУДОКА 2.658 мнв, преку ЦРНО ЕЗЕРО 2.160 мнв. Повеќе информации на: https://www.facebook.com/events/468866980204736/ ...
 • ЧЕСТИТКИ за искачувањето на Дамаванд, Иран July 27, 2018ЧЕСТИТКИ за искачувањето на Дамаванд, Иран
  ЧЕСТИТКИ Македонска експедиција составена од четворица планинари – Иван Трпков, Александар Ивановски, Пеце Караболов и Боби Цветков од ПСК Димитар Илиевски Мурато од Битола, на ден 24 јули, успешно го ...
 • ЧЕСТИТКИ за Александар Кирковски, Мон Блан за 9 часа и 58 минути July 25, 2018ЧЕСТИТКИ за Александар Кирковски, Мон Блан за 9 часа и 58 минути
  ЧЕСТИТКИ за Александар Кирковски, кој на 23.07.2018 година, реализираше соло брзинско искачување на највисокиот алпски врв Мон Блан 4.810 мнв, од потешката и подолга италијанска страна, за 9 часа ...
 • МЕДЕНИЦА – Меморијален марш Сњежана Тројачанец June 18, 2018МЕДЕНИЦА - Меморијален марш Сњежана Тројачанец
  Планинарското друштво АГРОНОМ при Факултетот за земјоделски науки и храна во Скопје, во чест на Сњежана Тројачанец, поранешен претседател на ПД Агроном, организира планинарски марш кој ќе се одржи ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search