• Соопштение за јавноста за трагичниот настан на Кајмакчалан February 13, 2018
  Федерацијата на планинарски спортови на Македонија изразува жалење и сочуство до семејствата и сите планинари, љубители на планината и природата за прерано згаснатите животи на нашите Калина Велевска и ...
 • ПСД „ГОЛАК“ ОДБЕЛЕЖА 4 ГОДИНИ ОД СВОЕТО ПОСТОЕЊЕ February 2, 2018
  На 28.01.2018 (недела), ПСД ГОЛАК Делчево прослави 4 години од официјално постоење. По тој повод, веќе традиционално, била организирана планинарска акција до манастирот Св.Пантелејмон 1508 м.н.в. кој се наоѓа ...
 • Движење низ планина во зимски услови January 12, 2018
  Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следат неколку насоки ...
 • Статистичка анализа за планинарењето на Хималаите во Непал December 20, 2017
  Himalaya by the Numbers е статистичка анализа за планинарењето на Хималаите во Непал од авторите Ричард Салисбери и Елизабет Хаули. За сите идни искачувања на Хималаите во Непал, прочитајте многу ...
 • Светскиот ден на планината, признанијата за 2017 година December 20, 2017
  Одбележан Светскиот ден на планината, традиционален настан на Матка на ден 10 декември 2017 година и проекции на врвни достигнувања во Кино Фросина, МКЦ на 11 декември 2017 година, ...
 • Светскиот ден на планината November 30, 2017
  Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ...
 • Награда Даре Џамбаз November 16, 2017
  До Сите планинарски клубови во Р. Македонија Почитувани, Врз основа на Правилникот за доделување на престижната награда „Даре Џамбаз„ Ве известуваме: Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Ве известува дека традиционалниот планинарски настан ,,Светски ден ...
 • НОЕМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ November 1, 2017
  НОЕМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА РЕГИСТРИРАНИ ВО ФПСМ · 04 ноември 2017 – Ослободување на Неготино, СПАОК Антигонеа, Александар Гичовски, ул. Климентова бр 16, Тел. 075 283 ...
 • АКТИВНОСТИ НА ОТВОРЕНО ВО ОКТОМВРИ 2017 November 1, 2017
  · Во текот на октомври 2017 планинарите и планинарските тркачи се искачија (трчаа) на: врвови на Пирин, Јакупица, Олимп, Комови, Проклетије, Шар Планина, Стогово, Кораб, Јабланица, полумаратони (Шри Чинмој ...
 • Покана: Македонски планинарски трансверзали October 23, 2017
  Програм на настанот: Прв дел: Македонски планинарски трансверзали – Презентација на резултати и планови за развој на: 18.00 ч. – ПРВА МАКЕДОНСКА / ЗАПАДНА ТРАНСВЕРЗАЛА 18.20 ч. – ЦЕНТРАЛНА ИЛИНДЕНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА 18.40 ч. ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search