0

ПОМОШ ЗА НЕПАЛ

ФПСМ, го изразува своето жалење за загубените животи во земјотресот на Непал. ФПСМ се приклучи, заедно со другите членки Федерации во Светската унија на планинарски Федерации во иницијативата [...]

0

Скопска Црна Гора

Третиот традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора, во организација на ПСК Скопска Црна Гора од Скопје, кој ќе се одржи на 26.04.2015 година. ПРОГРАМА превземи: програма за Поход 2015.doc

0

ИНФО: Ознака за безбедност на „UIAA“

Почитувани планинарски водичи и планинари. Побарајте го логото со ознака за безбедност на UIAA (UIAA Safety Label) на вашата опрема за планинарење и искачување. Следните компании го користат тоа [...]