ТИТОВ ВРВ 2015

Почитувани Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово Ве поканува на 34-то традиционалното искачување „Титов Врв 2015“  23 – 24 Мај  (сабота-недела) 2015 година – Попова Шапка ПОКАНА превземи:  Titov Vrv 2015  

продолжи

Обука за планинарски водичи – Приемен испит

На 9 мај 2015 година, Комисијата за планинарски водичи организираше Приемен испит за пријавените кандидати за обуката за планинарски водичи што ќе се одржува од 22 до 27 мај 2015 година. Повеќе: ФПСМ – Приемен испит 2015

продолжи

Планината Беласица љубоморно ги крие своите убавини

При самото спомнување на планина Беласица веднаш би помислиле Сoмoларски, Колешински Водопади, мал дел Габровски Водопади или тромеѓјето Тумба. Да, и така е, но тоа е само северниот дел од падините на планината, Струмичка страна. А колку од нас ја познаваат планината Беласица од јужната падина, Валандовскиот дел. Би додале малкумина, освен локалното население… Повеќе: Беласица […]

продолжи