• Делумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште со кои стопанисува ЈП Македонски шуми July 1, 2021
  Почитувани, Од 02.07.2021, ЈП Македонски шуми воведува делумна забрана за движење во шумите и шумското земјиште со кои стопанисува, на целата територија на државата (меѓу 06 и 20 часот). Движењето ќе биде дозволено само со писмена дозвола издадена од подружниците на ЈП Македонски шуми за соодветното подрачје. КПВ препорачува навреме да обезбедите таква ...
 • Здравствени прегледи НЕУРОМЕДИКА June 22, 2021
  ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ Медицинската комисија при Федерацијата за планинарство на Северна Македонија, по основ на донесениот Правилникот за медицинска заштита, договори соработка зо ПЗУ НЕУРОМЕДИКА за прегледи на своето членство. Релаизација на прегледите само со утврдени листи и претходен договор за термин. За повеќе информации контактирајте со канцеларијата на ФПСМ.
 • ПРЕПОРАКИ од Медицинската комисија при ФПСМ во врска со пандемијата КОВИД-19 May 31, 2021
  ПРЕПОРАКИ од Медицинската комисија при ФПСМ во врска со пандемијата КОВИД-19 Свесни сме дека препораките и мерките на Комисијата за здравство и препораките на Медицинската комисија при ФПСМ се непопуларни, во одредена мера асоцијални и рестриктивни и го реметат нормалниот тек на живиеење и активност на сите планинари. Од друга ...
 • Обука за планинарски водичи во Категорија А1 May 31, 2021
  Од 21 до 26 мај 2021 година, Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ организираше Обука за планинарски водичи во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови). На практичната обука во Националниот Парк Пелистер, учествуваа 25 кандидати од целата држава и од Црна Гора. Подготовката за обуката започна ...
 • Допис до членовите на ПК БИСТРА – Скопје April 14, 2021
  Почитувани колеги – планинари, На последната седница на Претседателството на ФПСМ меѓу другото беа разгледани и несоодветните реакции на поединци – членови на Клубот Бистра и на членовите на Вашите раководни структури. Реакциите беа оценети како несоодветни, неспортски, извитоперени, лажни, полни со навреди кон ФПСМ, во која и Вие своеволно ...
 • Одговор по повод реакциите на планинари на социјалните медиуми, за доделувањето на планинарскиот дом “Даре Џамбаз” на врв Водно под закуп на планинарскиот клуб Х2О March 18, 2021
  Одлука за најповолна понуда во постапката за доделување на планинарскиот дом „Даре Џамбаз“ на врв Водно под закуп за нареден период од 5 години. Одлука за најповолен понудувач за доделување на п.д. Даре Џамбаз Одлука за одбивање на поднесената жалба од страна на ПСК „Бистра“ против одлуката на Претседателството на ФПСМ ...
 • ЗА ЕУМА – ЕВРОПСКИ ПЛАНИНАРСКИ АСОЦИЈАЦИИ March 3, 2021
  ЕУМА – ЕВРОПСКИ ПЛАНИНАРСКИ АСОЦИЈАЦИИ EUMA – EUROPEAN MOUNTAINEERING ASSOCIATIONS https://www.european-mountaineers.eu/ https://www.facebook.com/EuropeanMountaineers Европското планинарење со бројки: 2,675,228 планинари во 27 асоцијации од 25 земји 159,500 километри планинарски патеки 2,878 планинарски домови и засолништа 4,335 качувачки локации ФПСМ е еден од основачите на ЕУМА. ЕУМА Ние сме организација која консолидира европски планинарски асоцијации од 25 земји со приближно 3 милиони членови. Полноправно ...
 • РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ФПСМ И FBAK February 23, 2021
  Како дел од регионалната соработка со планинарските асоцијации од регионот, претставници на ФПСМ, предводени од Проф. Д-р. Јовица Угриновски, Претседателот на ФПСМ, беа во посета на Косовската планинарска и качувачка федерација (FBAK) во Приштина, Косово.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search