Боговињско езеро

ПК Тетекс од Тетово на ден 13.07.2014 год. организира планинарска тура на локациите Боговињско езеро,Бело езеро и со крајна дестинација Попова Шапка. ПК Тетекс организира превоз до Ново Село од каде што и се започнува со турата и превоз за назад од Попова Шапка до Тетово по цена од 250 денари. Сите дополнителни информации и […]

продолжи

Бегово Поле 2014

ПСК Драчево има чест да Ве покани на традиционалната акција БЕГОВО ПОЛЕ: Петок-04.07.2014 17:00- Поаѓање со организиран превоз од Железничка станица(Транспортен центар) до рибник Принц- с.Алдинци 18:30- Пристигнување во рибник Принц, и по планинарска патека упатување кон п.дом Караџица 20:00- Пристигнување во п.дом Караџица, сместување на гостите 20:30-Заедничка вечера Сабота-05.07.2014 06:00-Будење и појадок 07:00-Поаѓање кон […]

продолжи

ШАРСКИ ВОДИ 2014

Попова Шапка – Маврово – Вруток Друштвото за планинарски спортови „Трансверзалец“ од Скопје на ден 29.06.2014 година (недела) го организира Меѓународен Планинаски Велосипедски Маратон „ШАРСКИ ВОДИ 2013“ спортска манифестација која е од рекреативен и натпреварувачки карактер. Повеќе на: http://www.pdtransverzalec.org.mk/soopstenija/pokanasharskivodi2014.html

продолжи

МЕМОРИЈАЛЕН МАРШ ,,МАРКО ИЛИЕВСКИ,, – ЛЕШНИЦА 2014

ЗПК “ТЕТЕКС“, оваа година, по 19-ти пат ќе го организира меморијалниот марш “Марко Илиевски“, во спомен и сеќавање на нашиот спортски работник и планинар. По тој повод Ве покануваме да земете учество на овој меморијален марш, кој ќе се одржи на 28 и 29 ЈУНИ2014 год. (Сабота-Недела). ПРОГРАМА И ПОКАНА превземи: LESNICA 2014

продолжи

Состанок на Балканската планинарска унија (БМУ) на островот Мљет

На островот Мљет (Р. Хрватска) од 30 мај до 1 јуни беше одржан 15 состанок на Балканската планинарска унија (БМУ). Присутни беа претставници од сите 10 национални планински сојузи (Албанија, БиХ, Црна Гора, Бугарија, Грција, Македонија, Словенија, Србија, Турција и земјата домаќин Хрватска). За прв пат присутни беа сите 10 претседатели на планинарските сојузи. Како […]

продолжи

Titov vrv

Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово ПОКАНА 33 традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв 2747 м. 24 – 25 Мај (сабота – недела) 2014 година – Попова Шапка ПРОГРАМА 24 Мај 2014 (сабота):  12.00 часот – 17.00 часот – пријавување на планинарските друштва/клубови во сместувачките капацитети на Попова Шапка кај одговорните лица […]

продолжи