Движење низ планина во зимски услови

Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следат неколку насоки за [...]

БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА

ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте [...]

ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ

Почитувани,   ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ   Согласно тековниот Правилник за Планинарски водичи при ФПСМ (Член 3), обврска на Планинарскиот водич е: „Да се грижи [...]

Зимска обука за планинарски водичи при ФПСМ

Зимска обука за планинарски водичи при ФПСМ Од 3 до 6 март 2016 година, во организација на Комисијата за планинарски водичи и Центарот за стручно оспособување при ФПСМ, на Попова Шапка, беше [...]

ПОВИК: ЗИМСКА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ

ПОВИК ДО ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА ЗИМСКА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИ ФПСМ 2016 – КАТЕГОРИЈА Б Федерацијата за планинарски спортови на Македонија (ФПСМ) ги повикува сите [...]

ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

ДВИЖЕЊЕ НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се [...]

page 1 of 2
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search