ГЕНЕРАЛНО СОБРАНИЕ НА БАЛКАНСКАТА ПЛАНИНАРСКА АСОЦИЈАЦИЈА

 In Новости

На 8 октомври 2021 година, во Прага, Чешка Република, беше одржано Генералното Собрание на Балканската планинарска асоцијација.

БМУ официјално постои од 2009 година и се стреми за меѓусебна соработка, развој и промоција на планинарството и планинарските спортови во балканскиот регион.

На Собранието учествуваа претставници од земјата домаќин Чешка Република, од Албанија, Босна и Херцеговина, Грција, Северна Македонија, Црна Гора, Словенија и Турција. Претставници на ФПСМ, еден од оснивачите на БМУ, беа Проф. др. Јовица Угриновски, Претседател на ФПСМ, како и Катица Ацевска, уредничката на електронското списание www.bmumagazine.com 

Беа презентирани податоци за тековниот проект Еразмус + проект во кого учествува и ФПСМ. Беа договорени наредни активности: експедиција на Арарат во 2022, поблиска соработка на БМУ со ЕУМА, како и одржување на наредното Генерално Собрание во Скопје, на почетокот на мај 2022 година.

 

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search