Годишно Собрание на ФПСМ, 28.10.2023, Штип

 In Најава, Новости

На 28.10.2023, во Штип, се одржа Годишно Собрание на ФПСМ, каде беа поканети сите планинарски клубови-членки на ФПСМ, членови на Претседателството и комисиите на Федерацијата.

Планинарските клубови од сите региони активно учествуваа во конструктивна дискусија и разменија мислења на утврдените точки од дневниот ред, при што беа донесени важни одлуки за понатамошното работење и исполнување на целите на ФПСМ. Претседателот Зоран Читкушев додели признанија на поединци и клубови за достигнувања и особен придонес во планинарењето како спорт, и им посака добредојде и успешна работа и на новоформираните планинарски клубови.

Воедно, одбележавме 75 години од постоењето на Федерацијата! Една од македонските спортски легенди- Академик Сашко Кедев, беше дел од настанот и посака уште многу родендени и уште многу успешни Собранија во духот на плодната соработка и постојани подобрувања.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search