ДОКУМЕНТИ

Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

 • Препораки за активности низ планина согласно најновите одлуки на Владата. May 16, 2020Препораки за активности низ планина согласно најновите одлуки на Владата.
  За пофалба е однесувањето на планинарите и рекреативците во досегашниот период и нивното почитување на ограничувањата воведени поради пандемијата. Државните органи започнаа со постепено олабавување на ограничувањата при што се овозможени одредени спортски активности. Препораки на Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ за активности на планина во наредниот период. · Се препорачува организирање на планинарски акции со ...
 • ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ – ЖЕНИ – 2020 February 21, 2020
  ОБУКА ЗА UIAA ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ – КАТЕГОРИЈА А1, наменета исклучиво за жени. Завршено пријавување ПРЕВЗЕМИ:ОБУКА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ФПСМ УНДП Потребни документи: ПРИЈАВА ЗА ОБУКА ЗДРАВСТВЕНА ПОТВРДА ПРЕГЛЕД НА ПЛАНИНАРСКИ АКТИВНОСТИ
 • Продолжување на рокот за пријавување за обуките за планинарски водичи February 3, 2020Продолжување на рокот за пријавување за обуките за планинарски водичи
    Ве известуваме дека е продолжен рокот за пријавување за обуката за планинарски водичи во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови) до 31 август 2020. Пријавете се на kpv@t.mk  
 • ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ December 31, 2019ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ
  Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни. Ги молиме сите посетители на планините да ги почитуваат правилата, бидејќи движењето низ планина со несоодветна облека и опрема во зимски период е опасно.
 • Планинарска опрема повлечена од продажба November 13, 2019
  Ла Спортива, Декатлон, Мамут…. ПРЕВЗЕМИ: planinska-oprema-povlecena-od-prodazba-12-11-2019

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search