ДОКУМЕНТИ

Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

 • Пријава на планинарски акции на Шар Планина February 4, 2019Пријава на планинарски акции на Шар Планина
  Важно известување до сите планинари. Известување од Министерството за внатрешни работи Доколку планирате да пријавите планинарска активност на Шара, можете да ги контактирате телефонските броеви: (044) 334-220 и (072) 339-611 – Полициска станица Тетово или (044) 361-092 – Полициско одделение Попова Шапка. Доколку, имате намера да планинарите на гостиварско-мавровските простори, тогаш на располагање ви стојат следниве телефонски ...
 • НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ December 27, 2018НИЗ ПЛАНИНА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ
  • Секогаш имајте компас и мапа од регионот во вашиот ранец. • Секогаш знајте на која страна од светот се наоѓа местото од каде што тргнувате и каде што треба да стигнете. • По можност, користите и ГПС уред. • Мобилниот телефон да биде со полна батерија и по можност носете надворешен полнач (power bank). • Секогаш известете ги вашите блиски и пријатели ...
 • КОМПАС ИЛИ GPS УРЕД, ПРАШАЊЕТО Е СЕГА! December 24, 2018КОМПАС ИЛИ GPS УРЕД, ПРАШАЊЕТО Е СЕГА!
  Oдговорот е ДА. И компас и карта и GPS уред. КОМПАС И КАРТА Предности: – компасот е ефтин (10-тина евра); – компасот е доверлив (ако се користи подалеку од железни предмети секогаш е точен); – лесен по тежина (па може да се носи и резервен); – лесен за ракување; – не користи батерии; – во комбинација со карта ја развива способноста за ...
 • Инструкции за приправници … лиценца Б1 December 10, 2018Инструкции за приправници ... лиценца Б1
  Инструкции за приправниците – планинарски водичи и за менторите за Категорија Б1 – Планинарење по лесни патеки во зимски услови ФПСМ / КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИПРАВНИЧКИ АКЦИИ – ИНСТРУКЦИИ ЗА МЕНТОРИТЕИ ПРИПРАВНИЦИТЕ КАТЕГОРИЈА Б1 – ПЛАНИНАРЕЊЕ ПО ЛЕСНИ ПАТЕКИ ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ   Пред почеток на акцијата: Соработка на Приправникот и Менторот во подготовка на акцијата. Приправникот да се ...
 • Инструкции за приправници … лиценца A1 December 10, 2018Инструкции за приправници ... лиценца A1
  Инструкции за приправниците – планинарски водичи и за менторите за Категорија А1 – Планинарење по лесни патеки во летни услови ФПСМ / КОМИСИЈА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРИПРАВНИЧКИ АКЦИИ – ИНСТРУКЦИИ ЗА МЕНТОРИТЕИ ПРИПРАВНИЦИТЕ КАТЕГОРИЈА А1 – ПЛАНИНАРЕЊЕ ПО ЛЕСНИ ПАТЕКИ ВО ЛЕТНИ УСЛОВИ   Пред почеток на акцијата: Соработка на Приправникот и Менторот во подготовка на акцијата. Приправникот да ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search