ДОКУМЕНТИ

Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

 • Опрема за есен October 31, 2018Опрема за есен
  Есенската сезона е во полн замав. Секој човек со свои навики. Некои одат брзо, други побавно, трети уживаат во природата, на четврти им е важно да стигнат на врвот. Некои во ранецот носат основни работи, а други „се живо и диво“, за секој случај. Што е неопходно да носиме на планина? ПОВЕЌЕ превземи: oprema-za-ednodnevna-akcija-na-planina-vo-esen
 • ЗА СИГУРНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ July 27, 2018ЗА СИГУРНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ
  Во летните месеци има најмногу посетители низ планините. Тоа се убави, но и опасни месеци за планинарење. Силно сонце, невреме, јак ветер, дожд, град. Затоа сите посетители на планините треба да бидат подготвени за сите прилики. Им препорачуваме на посетителите на планините да се зачленат во локалните планинарски друштва и со помош на регистрирани планинарски водичи во ФПСМ ...
 • ПРЕПОРАКИ ПРИ НЕВРЕМЕ НА ПЛАНИНА June 19, 2018ПРЕПОРАКИ ПРИ НЕВРЕМЕ НА ПЛАНИНА
  Заштита од удар на гром на планина нема и затоа треба да се преземат сите мерки да не се најдете во ситуација да ве зафати невреме на планина. Ако одите на планина направете го тоа што порано во текот на денот и после пладне вратете се во долината или во планинарска куќа, бидејќи невремето на пролет ...
 • ЛЕТНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ МАЈ 2018 June 2, 2018ЛЕТНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ МАЈ 2018
  Во периодот од 22 до 27 мај 2018 година на падините на БАБА Планина беше одржана шесттата обука за планинарски водичи Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови). Повеќе ….Извештај – Летна обука за планинарски водичи KAT A1 – 22 – 27 мај 2018
 • Зимска обука 2018 May 8, 2018
  Зимска обука 2018 Од 22 до 25 февруари 2018 година на терените на Баба Планина, беше одржана обука за планинарски водичи „Планинарење по лесни патеки во зимски услови – Категорија Б1“. На обуката во организација на Комисијата за планинарски водичи при Федерацијата за планинарски спортови во Македонија (ФПСМ) присуствуваа 10 кандидати од 6 планинарски друштва регистрирани во ФПСМ ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search