ДОКУМЕНТИ

Општи документи

Документи за обука за планинарски водичи

Документи за приправници

Документи за планинарски водичи

 

 

 • Брошура документите на Комисијата за планинарски водичи April 27, 2018
  Во брошурата се дел од документите кои ги изработи Комисијата за планинарски водичи, вклучувајќи ги и Кодексот на честа на македонските планинари, препораки и упатства за безбедно планинарење, како и делови од брошурата „Прирачник за маркацисти“ и од книгата „Основи на движење низ планина“ во издание на ФПСМ. Сите документи во брошурата поединечно може да ги ...
 • ПЛАНИНАРСКИ ШКОЛИ March 29, 2018
  ПРОГРАМА ЗА ОСНОВНИ ПЛАНИНАРСКИ ШКОЛИ ЗА КАНДИДАТИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ПРЕВЗЕМИ: Planinarska skola
 • Движење низ планина во зимски услови January 12, 2018
  Во планините важат други законитости отколку во долините. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Следат неколку насоки за побезбедно планинарење  во зимски услови.  Ако немате искуство, најдобро е во зимски услови во планина да се движите  со планинарски водичи регистрирани при Федерацијата ...
 • Обука на планинарски водичи преку … June 6, 2017
  Обука на планинарски водичи преку очите на учесничката Калина Велевска http://mis.com.mk/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%87%D0%B8/
 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 31, 2017ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО
  Превземи документ Станете член на планинарско друштво (1)

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search