КОЗЈАК ПРИЛЕП

 In Новости

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп на ден 10,11,12.06.2016 организира програма за три дена, по повод 20 години од првото традиционално искачување „Козјак ’97“ на врвот Козјак 1747 мнв , на Бабуна планина.
Оваа година на традиционалното искачување ќе се промовираме уште една патека. Стартот на дводневната акција е од ж.с. Васил Антевски – Дрен , с. Оморани – ман. св . Никола с. Оморани – Шенова стена- врв мал Мукос – ман. св. Ѓорѓија Присад (над прилепското езеро ) каде ќе се преноќи и од каде следниот ден ќе се тргне кон врвот Козјак. Традиционалното искачување оваа година останува со непроменета релација односно : <Прилеп > ман. св. Ѓорѓија – Борула – чешма Студеница – Белото – врв Козјак – чешма Студенец – с. Плетвар

ПРОГРАМ ПРЕВЗЕМИ:покана за 20то искачување козјак

ПРИЈАВА ЗА 1 ДЕН ПРЕВЗЕМИ:ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО 1ДЕН.

ПРИЈАВА ЗА 2 ДЕНА ПРЕВЗЕМИ:ПРИЈАВА ЗА УЧЕСТВО 2ДЕН.

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search