• Oбнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1Oбнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1
  Извештај за завршена обука за обнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1 На 10 април, 2022, во објектот на ФПСМ на Средно Водно, на планината Водно, 11 планинарски водичи присуствуваа на обука за обнова на нивните лиценци на планинарски водичи Категорија А1 (Планинарење по ...
 • ОБУКА ПЛАНИНАРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИОБУКА ПЛАНИНАРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ
  ИЗВЕШТАЈ ОБУКА ПЛАНИНАРЕЊЕ ЗА ЛУЃЕ СО ПОПРЕЧЕНОСТИ 1 – 3 април 2022, Боч, Словенија. 13 години голем напор, многу активности, лобирање, и медиуско промовирање им требало на членовите на Одборот за луѓе со попречености in Planinec (PIN-OPP) при Планинарскиот Сојуз на Словенија да дојде до денешното ниво ...
 • Безбедна посета на планините во зимаБезбедна посета на планините во зима
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни. ПОВЕЌЕ
 • Движење на планина во зимски условиДвижење на планина во зимски услови
    Во планините важат други законитости отколку во долините и градовите. Тие што сакаат да ги посетуваат планините, треба да ги познаваат тие законитости и да им се прилагодуваат. Ако немате искуство, најдобро е во зимски услови во планина да се движите со планинарски водичи ...
 • Ново издание на ФПСМ ,,Планинарење – Прирачник – Лето,,Ново издание на ФПСМ ,,Планинарење – Прирачник – Лето,,
  Почитувани, Многу планинари од цел свет го стекнале своето основно техничко знаење проучувајќи ги цртежите во Пецл-каталозите. ФПСМ, во соработка со Меѓународната федерација за планинарење и качување, УИАА (The International Mountaineering and Climbing Federation, UIAA), и со техничка поддршка на Фондацијата „Пецл“, на македонската јавност ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search