• Златни правила за планинари почетнициЗлатни правила за планинари почетници
  Општи препораки кои треба да им помогнат на почетниците кои немаат искуство во планинарењето, а сакаат да се искачуваат на планинските височини.    ЗЛАТНИ ПРАВИЛА ЗА ПЛАНИНАРИ ПОЧЕТНИЦИ
 • Практична обука за планинарски водичи – жени, во Категорија А1Практична обука за планинарски водичи - жени, во Категорија А1
  Од 3 до 7 септември 2020 година, ФПСМ во соработка со UNDP подготви и изведе практична обука за планинарски водичи – жени, во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови).. На практичната обука во Националниот Парк Пелистер, учествуваа 27 кандидатки од Охрид, Тетово, ...
 • Препораки за активности низ планина согласно најновите одлуки на Владата.Препораки за активности низ планина согласно најновите одлуки на Владата.
  За пофалба е однесувањето на планинарите и рекреативците во досегашниот период и нивното почитување на ограничувањата воведени поради пандемијата. Државните органи започнаа со постепено олабавување на ограничувањата при што се овозможени одредени спортски активности. Препораки на Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ за активности на планина ...
 • ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ – ЖЕНИ – 2020
  ОБУКА ЗА UIAA ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ – КАТЕГОРИЈА А1, наменета исклучиво за жени. Завршено пријавување ПРЕВЗЕМИ:ОБУКА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ФПСМ УНДП Потребни документи: ПРИЈАВА ЗА ОБУКА ЗДРАВСТВЕНА ПОТВРДА ПРЕГЛЕД НА ПЛАНИНАРСКИ АКТИВНОСТИ
 • Продолжување на рокот за пријавување за обуките за планинарски водичиПродолжување на рокот за пријавување за обуките за планинарски водичи
    Ве известуваме дека е продолжен рокот за пријавување за обуката за планинарски водичи во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови) до 31 август 2020. Пријавете се на kpv@t.mk  

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search