• ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПРИСТАПОТ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ГАЛИЦИЦА February 12, 2021ОГРАНИЧУВАЊЕ НА ПРИСТАПОТ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ГАЛИЦИЦА
    ИЗВОР Полноправната членка на УИАА, „Федерација за планинарство на Северна Македонија“ (ФПСМ), со поддршка на Работната група за пристап до УИАА, сака да сподели детали за ограничувањата за пристап воведен ...
 • ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ „ДАРЕ ЏАМБАЗ“ 2020 December 23, 2020ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДИ „ДАРЕ ЏАМБАЗ“ 2020
  Како продолжение на Светскиот ден на планината, ФПСМ ве поканува на интернет презентација: – Добитници на награда „Даре Џамбаз“ за 2020 година. и – Промоција на книгата  „МОНТ ЕВЕРЕСТ ЅВОНАРОТ НА ВИСОЧИНИТЕ“ ...
 • СОВЕТИ ЗА ЖЕНИ КОИ ИСКАЧУВААТ ГОЛЕМИ НАДМОРСКИ ВИСОЧИНИ December 21, 2020СОВЕТИ ЗА ЖЕНИ КОИ ИСКАЧУВААТ ГОЛЕМИ НАДМОРСКИ ВИСОЧИНИ
  Десеттиот од серијата на совети на UIAA MedCom за големи надмосрки височини се фокусира на жените кои ги искачуваат тие височини, со специфични совети за бремени жени. Овој труд ...
 • ПОВИК ЗА КАНДИДАТИ ЗА МАРКАЦИСТИ 2021 December 17, 2020ПОВИК ЗА КАНДИДАТИ ЗА МАРКАЦИСТИ 2021
  Кандидатот треба да: – има завршено минимум средно образование и возраст од најмалку 18 години; – да е во добра здравствена состојба; – да е најмалку пет години активен член во планинарскиот ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search