• НОВИ МЕРКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ November 11, 2020НОВИ МЕРКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ
  Почитувани планинарски водичи и сите љубители на планините, Имајќи го во предвид соопштението на Владата на РСМ од 09.11.2020 година, за спречување и заштита од ширењето на коронавирусот КОВИД-19, Комисијата ...
 • Поставување на Инфотабли на Водно и Скопска Црна Гора November 2, 2020Поставување на Инфотабли на Водно и Скопска Црна Гора
  Во текот на изминатиот викенд преку Програмата за развој и соработка од Република Чешка, а преку Амбасадата на Р. Чешка во рамки на Пилот проект за означување на планинарски ...
 • Практична обука за планинарски водичи – жени, во Категорија А1 September 11, 2020Практична обука за планинарски водичи - жени, во Категорија А1
  Од 3 до 7 септември 2020 година, ФПСМ во соработка со UNDP подготви и изведе практична обука за планинарски водичи – жени, во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки ...
 • Реакција на ФПСМ за забраната за движење во шума April 17, 2020Реакција на ФПСМ за забраната за движење во шума
  До Г-ин. Трајан Димковски, Министер за земјоделство, шумарство и водостопанствo Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство Почитуван Г-ин. Министер, Федерацијата за планинарство на Северна Македонија (ФПСМ), е крајно изненадена и разочарана од вашата ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search