• ФПСМ ги додели признанијата за 2019 December 17, 2019ФПСМ ги додели признанијата за 2019
  Одбележан СВЕТСКИОТ ДЕН НА ПЛАНИНАТА, со традиционален настан на Матка на ден 08 декември 2019 година и преку презентации и проекции на врвните високогорски достигнувања за 2019 год., во ...
 • UNESCO – Алпинизмот на листа на нематеријално културно наследство December 13, 2019UNESCO - Алпинизмот на листа на нематеријално културно наследство
  Генералното собрание на UNESCO одржано во Богота, Колумбија, на 11 декември 2019 година, го вклучи Алпинизмот на Репрезентативната листа на нематеријално културно наследство на човештвото. Алпинизмот е вештина на искачување ...
 • Светски ден на планината November 25, 2019Светски ден на планината
  ПОКАНА, Почитувани, ФПСМ, традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за ...
 • Планинарска опрема повлечена од продажба November 13, 2019
  Ла Спортива, Декатлон, Мамут…. ПРЕВЗЕМИ: planinska-oprema-povlecena-od-prodazba-12-11-2019

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search