ПЛАНИНАРИ И КАЧУВАЧИ НА КАРПИ ОД ЦЕЛ СВЕТ СЕ ОБЕДИНИЈА ВО СКОПЈЕ

 In UIAA, Новости

Од 29 април до 3 мај, Скопје, стана центар на планинарењето и качувањето карпи во Европа и светот со одржувањето на Пролетните состаноци на УИАА (International Climbing and Mountaineering Federation (UIAA). Тоа беше прва средба на членовите на УИАА во живо од почетокот на Ковид-19 пандемијата.

Дополнително, во истиот период се одржаа и Генерални собранија на Европската Унија на планинарски асоцијации ЕУМА (European Union of Mountaineering Associations EUMA) и на Балканската планинарска Унија (BMU).

За прв пат од постоењето на трите организации (УИАА, ЕУМА и БМУ), во организација на Планинарската федерација на Македонија,  (ФПСМ) беа одржани состаноци и Генерални собранија на едно место и во исто време, што овозможи запознавање на луѓето и многубројни заеднички средби и можности за соработка.

Повеќе детали во информацијата од УИАА објавена на линкот: https://theuiaa.org/uiaa/mountaineering-world-unites-in-skopje/

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search