• Козјак, Бабуна планина – Прилеп June 4, 2017
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 11.06.2017 ќе го организира 21-то традиционално искачување „Козјак ’97“ на врвот Козјак 1.747 м.н.в , на Бабуна планина. Традиционалното искачување оваа година останува со непроменета патека односно : <Прилеп > ман. св. Ѓорѓија – Борула – чешма Студеница – Белото – врв Козјак – ...
 • ТИТОВ ВРВ 2017 May 20, 2017
  Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово, Ве поканува на 36-то традиционално искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв 2.747 m. кое ќе се одржи на 27 – 28 Мај (сабота – недела) 2017 година – Попова Шапка Покана, програма и пријава ПРЕВЗЕМИ: pokana-programa-i-prijava-tv-17 НАПОМЕНА: Задолжително пријавување
 • КОЧУЛИСКИ ВОДОПАДИ May 19, 2017
  ПОКАНА: УБАВИНИТЕ НА БЕЛАСИЦА ,,КОЧУЛИСКИ ВОДОПАДИ“ 21.05.2017год.Недела организатор  ПК ЈУГ ВАЛАНДОВО ПОКАНА и ПРОГРАМА превземи: –21.05.2017.
 • МЕЃУНАРОДНАТА ПЛАНИНАРСКА ТРАНСВЕРЗАЛА 4М™ May 16, 2017
  П О К А Н А ЗА УЧЕСТВО НА МЕЃУНАРОДНАТА ПЛАНИНАРСКА ТРАНСВЕРЗАЛА 4М™ Св. Гаврил Лесновски – Св. Јоаким Осоговски 20 мај 2017 Здружението ,,ПАТНИК,,, Ве поканува да го поминете патот на една легенда од 11-ти век, токму во годината кога 4М го слави „своето полнолетство„ (19 години од иницијативата за востановувањето ...
 • Првото Коло во Планинарска ориентација – резултати April 25, 2017
  Резултати од Првото Коло во Планинарска ориентација, одржано на 08 и 09 Април 2017 год. на терените од парк шумата Водно, крај Скопје. ПРЕВЗЕМИ: Резултати прво коло ПО
 • Покана СМИЛЕВО 2017 April 23, 2017
  ПСПК 7-ми Мај од Битола, го организира шестиот по ред планинарски марш ,,СМИЛЕВО 2017„. Истиот ќе се изведе на ден 07.05.2017 год. (недела), на релација од Битола – превој Ѓавато (Дервен) – пл.врв Пираида, чешма Горановец – Смилево – Битола. ПРЕВЗЕМИ: Покана Смилево 2017 Програма Пријава
 • ОГРАЖДЕН, второ коло во Планинарска ориентација и планинарски марш April 22, 2017
  Во организација на ПАОК Ентузијаст, Струмица, со поддршка на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, на ден 10 и 11 Јуни 2017 година, на планината Огражден, месност Суви Лаки (регионалниот пат Струмица-Берово), одалечен 22 km од Струмица, ќе се одржи второто коло во ПЛАНИНАРСКА ОРИЕНТАЦИЈА. Со ова продолжува селекцијата на ...
 • ПОКАНА Скопска Црна Гора April 12, 2017
  На 23.04.2017 г (недела) во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи петтиот по ред Традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора. ПРОГРАМА И ОРГАНИЗАЦИЈА ПРЕВЗЕМИ ОД: https://www.facebook.com/events/1688927498074350/

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search