• ПОКАНА Скопска Црна Гора April 12, 2017
  На 23.04.2017 г (недела) во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи петтиот по ред Традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора. ПРОГРАМА И ОРГАНИЗАЦИЈА ПРЕВЗЕМИ ОД: https://www.facebook.com/events/1688927498074350/
 • Светскиот ден на планината April 3, 2017
  Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на ...
 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 31, 2017
  Превземи документ Станете член на планинарско друштво (1)
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА / DUHET TË JENI TË PËRGATITUR DHE TË PËRGJEGJËSHËM PËR VIZITË PA RREZIK NË MAL January 31, 2017
  Превземи документ За безбедна посета на планините во зима Shkarko dokumentin FPSM – DUHET TË JENI TË PËRGATITUR DHE TË PËRGJEGJËSHËM PËR VIZITË PA RREZIK NË MAL  
 • ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 25, 2017
  ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО ПРВА ПРЕДНОСТ: со членување во планинарските друштва низ цела Република Македонија станувате дел од големото семејство искусни планинари од секоја возраст. ВТОРА ПРЕДНОСТ: новите членови на планинарските друштва ќе добијат основна обука за движење низ планина, ментор кој ќе им помага при купување на планинарска опрема ...
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА January 21, 2017
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни.  Во зима, никогаш не одите сами низ планините.  Подгответе се за ниски температури, пократки денови, ...
 • Состанок на Претседателството на ФПСМ December 30, 2016
  Заклучоци: Состанок Претседателството на ФПСМ Претседателот на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија Проф. Д-р. Јовица Угриновски, свика состанок на Претседателството во проширен состав, со членови на Комисиите за водичи и високогорство и експедиции при ФПСМ, на ден 27.12.2016 година (вторник) со почеток во 13 часот во просториите на Федерацијата ...
 • Обука за планинарски водичи при ФПСМ 2017 година December 30, 2016
  Повеќе детали за обуките за Планинарски водичи во ФПСМ во 2017 година ќе најдете во документот Обуки за планинарски водичи 2017.docx

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search