• ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ December 27, 2016
  Почитувани,   ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ   Согласно тековниот Правилник за Планинарски водичи при ФПСМ (Член 3), обврска на Планинарскиот водич е: „Да се грижи за подготовка на планинарските акции и за сигурна, стручна и содржајна изведба на водичката дејност“.   Поради зачестените усни пријави и коментари на социјалните мрежи за ...
 • Реакција на ФПСМ за несреќите на Попова Шапка December 22, 2016
  Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), согласно својот Статут, има обврска редовно да ја известува јавноста за планинарските активности кои афектираат поширока публика. Во неделата, 18 декември 2016 година, беше одржано традиционалното Зимско искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв (2.747 м.). Пред почетокот на тој настан ...
 • Светскиот ден на планината November 25, 2016
  Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на ...
 • По падините на Плавуш November 4, 2016
  Планинарскиот  клуб „ЈУГ ВАЛАНДОВО“ Валандово, на 06 ноември 2016 год. (недела), ќе го организира 6-то Ноемврискиот традиционален меѓународен марш „По падините на Плавуш“. Планинарската манифестација ќе се одржи според приложената програма: ПО ПАДИНИТЕ НА ПЛАВУШ 06.11.2016г. Листа на учесници
 • ТИТОВ ВРВ летно August 15, 2016
 • Средба БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ August 15, 2016
  ПАОК ЕНТУЗИЈАСТ од Струмица, ќе ја организира по шеснаесети пат меѓународната традиционална планинарска средба БАЛКАН БЕЗ ГРАНИЦИ на планината БЕЛАСИЦА, врв ТУМБА 1881 м. Средбата ќе се одржи на ден 21.08.2016 г. (Недела), на тромеѓето (Македонија, Бугарија, Грција) на планината БЕЛАСИЦА, врвот ТУМБА 1881 м., каде ќе бидат присутни планинари-љубители на природата ...
 • Бел Камен Радовиш меморијален марш August 15, 2016
  ПОКАНА од П.К Бел Камен Почитувани планинари ! П.К Бел Камен оваа година по 10-ти јубилеен пат го организира меморијалниот марш ,,Спасов Костаке – Цоцо – 2016” во спомен секавање на нашиот планинар и другар Спасов Костаке. По тој повод Ве покануваме и Вас да земете учество на овој меморијален марш ...
 • ПСПK „7-ми Мај„ Битола марш БРАНИТЕЛИ August 8, 2016
  ПСПK „7-ми Мај„ од Битола го организира петтиот по ред традиционален меморијален планинарски марш „БРАНИТЕЛИ 2016„, на ден 14.08.2016 год. (недела), од Битола – превој Ѓавато (Дервен) – пл.врв Вртешка(ман.Св.Спас) – ман.Св.Ана, с.Маловиште – Битола. ПРЕВЗЕМИ: ПОКАНА  POKANA-Мemorijalen mars 2016 ПРОГРАМ  ПРОГРАМА (copy) ПРИЈАВА  PRIJAVEN LIST

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search