• Димитар Илиевски-Мурато, Пелистер April 30, 2016
  ПСК Пелистер од Битола, го организира 27-от традиционален марш во чест Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на Светот, Еверест. Настанот ќе се одржи на ден 7 (сабота) Мај 2016год. на Пелистер. Повеќе информации на: https://www.facebook.com/events/1027564410659236/
 • С М И Л Е В О 2 0 1 6 April 28, 2016
  Полицискиот спортски планинарски клуб ,,7-ми Мај,, од Битола, по повод Денот на безбедноста 7-ми Мај, го организира V-от традиционален планинарски марш „С М И Л Е В О 2 0 1 6„ Маршот ќе се одржи на ден 7 Мај 2016 год.(сабота), од Битола – превој Ѓавато (Дервен) – м.в.Пирамида (пл.врв ...
 • Чичко Јосиф Илковски 2016 April 13, 2016
  13-ти Меморијален марш „Чичко Јосиф Илковски 2016 г.,, Екстремна патека – Марш кој ќе се одржи од 15 до 17.04.2016 Рекреативна патека – Еднодневна акција на 17.04.2016 ПРОГРАМА и повеќе информации на: http://www.pdtransverzalec.org.mk/pages/viewNews.php или ПРОГРАМА ПРЕВЗЕМИ:Чичко Јосиф Илковски 2016
 • Убавините на Скопска April 11, 2016
  Покана: Четврт традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора, во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи на 17.04.2016 год. (недела) под слоганот “Убавините на Скопска”. Покана ПРЕВЗЕМИ:  Покана СЦГ поход 2016  
 • Државно Првенство во Планинарска Ориентација April 5, 2016
  Државното првенство во планинарска ориентација, ќе се одржи на 28 Мај 2016 год. на Попова Шапка и ќе биде во организација на ДПС Трансверзалец – Скопје, со подршка на Федерација на Планинарски Спортови во Македонија (ФПСМ). На првенството може да учествуваат сите планинарски клубови, извидничи одреди и ориентациони клубови ...
 • Планинарски марш Даре Џамбаз April 4, 2016
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 10.04.2016 недела, ќе организира традиционален планинарски марш, посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија, Даре Џамбаз. ПАТЕКА : Прилеп – с.Дупјачани – Сурун – старо македонски гробници – Горно Село – ман. св Богородица(Трескавец) – Маркови Кули – карпести гробници – ман.св Архангел ...
 • Меѓународен ден на водата March 20, 2016
  Со цел зголемување на меѓународниот фокус на прашањата поврзани со водата и да ги инспирира луѓето и организациите да преземат мерки со цел да се направи позитивна разлика во животите на другите, Обединетите нации го прогласија 22 март за ДЕН НА ВОДАТА. Традиционално и оваа година, спелеонуркачкиот клуб Врело од ...
 • ПОКАНА: ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКА ГОРА March 16, 2016
  Покана од: Планинарски сојуз на Србија ПСД Железничар – Нови Сад ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКА ГОРАWatch Full Movie Online Streaming Online and Download Спортско рекреативната манифестација со меѓународен карактер ,,Планинарски маратон на Фрушка гора,, ќе се одржи на 23 и 24 април 2016 година. Повеќе информации во канцеларијата на ФПСМ или на е-страница: http://www.fruskogorski-maraton.com/ ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search