• ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО January 25, 2017
  ЗАЧЛЕНЕТЕ СЕ ВО ПЛАНИНАРСКО ДРУШТВО ПРВА ПРЕДНОСТ: со членување во планинарските друштва низ цела Република Македонија станувате дел од големото семејство искусни планинари од секоја возраст. ВТОРА ПРЕДНОСТ: новите членови на планинарските друштва ќе добијат основна обука за движење низ планина, ментор кој ќе им помага при купување на планинарска опрема ...
 • БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА January 21, 2017
  ЗА БЕЗБЕДНА ПОСЕТА НА ПЛАНИНИТЕ ВО ЗИМА БИДЕТЕ ПОДГОТВЕНИ И ОДГОВОРНИ Колку што посетата на планините во зимскиот период може да донесе радости и убави моменти, толку може да биде опасна, ако сте неподготвени и неодговорни.  Во зима, никогаш не одите сами низ планините.  Подгответе се за ниски температури, пократки денови, ...
 • Состанок на Претседателството на ФПСМ December 30, 2016
  Заклучоци: Состанок Претседателството на ФПСМ Претседателот на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија Проф. Д-р. Јовица Угриновски, свика состанок на Претседателството во проширен состав, со членови на Комисиите за водичи и високогорство и експедиции при ФПСМ, на ден 27.12.2016 година (вторник) со почеток во 13 часот во просториите на Федерацијата ...
 • Обука за планинарски водичи при ФПСМ 2017 година December 30, 2016
  Повеќе детали за обуките за Планинарски водичи во ФПСМ во 2017 година ќе најдете во документот Обуки за планинарски водичи 2017.docx
 • ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ December 27, 2016
  Почитувани,   ПРИЈАВА ЗА ОДНЕСУВАЊЕ НА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ПРИ ФПСМ   Согласно тековниот Правилник за Планинарски водичи при ФПСМ (Член 3), обврска на Планинарскиот водич е: „Да се грижи за подготовка на планинарските акции и за сигурна, стручна и содржајна изведба на водичката дејност“.   Поради зачестените усни пријави и коментари на социјалните мрежи за ...
 • Реакција на ФПСМ за несреќите на Попова Шапка December 22, 2016
  Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), согласно својот Статут, има обврска редовно да ја известува јавноста за планинарските активности кои афектираат поширока публика. Во неделата, 18 декември 2016 година, беше одржано традиционалното Зимско искачување на највисокиот врв на Шар Планина, Титов Врв (2.747 м.). Пред почетокот на тој настан ...
 • Светскиот ден на планината November 25, 2016
  Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на ...
 • По падините на Плавуш November 4, 2016
  Планинарскиот  клуб „ЈУГ ВАЛАНДОВО“ Валандово, на 06 ноември 2016 год. (недела), ќе го организира 6-то Ноемврискиот традиционален меѓународен марш „По падините на Плавуш“. Планинарската манифестација ќе се одржи според приложената програма: ПО ПАДИНИТЕ НА ПЛАВУШ 06.11.2016г. Листа на учесници

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search