• Државно Првенство во Планинарска Ориентација April 5, 2016
  Државното првенство во планинарска ориентација, ќе се одржи на 28 Мај 2016 год. на Попова Шапка и ќе биде во организација на ДПС Трансверзалец – Скопје, со подршка на Федерација на Планинарски Спортови во Македонија (ФПСМ). На првенството може да учествуваат сите планинарски клубови, извидничи одреди и ориентациони клубови ...
 • Планинарски марш Даре Џамбаз April 4, 2016
  ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 10.04.2016 недела, ќе организира традиционален планинарски марш, посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија, Даре Џамбаз. ПАТЕКА : Прилеп – с.Дупјачани – Сурун – старо македонски гробници – Горно Село – ман. св Богородица(Трескавец) – Маркови Кули – карпести гробници – ман.св Архангел ...
 • Меѓународен ден на водата March 20, 2016
  Со цел зголемување на меѓународниот фокус на прашањата поврзани со водата и да ги инспирира луѓето и организациите да преземат мерки со цел да се направи позитивна разлика во животите на другите, Обединетите нации го прогласија 22 март за ДЕН НА ВОДАТА. Традиционално и оваа година, спелеонуркачкиот клуб Врело од ...
 • ПОКАНА: ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКА ГОРА March 16, 2016
  Покана од: Планинарски сојуз на Србија ПСД Железничар – Нови Сад ПЛАНИНАРСКИ МАРАТОН НА ФРУШКА ГОРАWatch Full Movie Online Streaming Online and Download Спортско рекреативната манифестација со меѓународен карактер ,,Планинарски маратон на Фрушка гора,, ќе се одржи на 23 и 24 април 2016 година. Повеќе информации во канцеларијата на ФПСМ или на е-страница: http://www.fruskogorski-maraton.com/ ...
 • КИЛИМАНЏАРО 2016 January 28, 2016
  ИСКАЧУВАЊЕ НА КИЛИМАНЏАРО 2016 ОД ЧЛЕНОВИТЕ НА БАЛКАНСКАТА ПЛАНИНАРСКА УНИЈА На 20 јануари 16 планинари членови на Балканската планинарска унија (9 од Македонија, 1 од Албанија, 1 од Србија и 1 од Словенија/Австрија) и покрај неповолните временски услови успешно се искачија на највисокиот врв во Африка, Танзанија, на планината Килиманџаро,Ухуру пик ...
 • Календар на активности ФПСМ 2016 January 25, 2016
  Календарот на активности за 2016 година, подготвен од програмите за работа на членките во Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, може да го превземете од следниот линк: KALENDAR NA AKTIVNOSTI FPSM 2016
 • Плакета со ликот на Даре Џамбаз December 23, 2015
  Претседателството на Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, за 2015 година, додели: Плакета со ликот на Даре Џамбаз на: 1. За животно дело, на Благоја Костоски – Чакра од Планинарскиот клуб Козјак – Прилеп, за долгогодишна активност и придонес за развивање на планинарството во Македонија, 2. На клуб, за долгогодишна активност и ...
 • Светскиот ден на планината December 7, 2015
  Покана, Почитувани, Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search