• Светскиот ден на планината, признанијата за 2017 година December 20, 2017
  Одбележан Светскиот ден на планината, традиционален настан на Матка на ден 10 декември 2017 година и проекции на врвни достигнувања во Кино Фросина, МКЦ на 11 декември 2017 година, со специјален гостин Бојан Петров, високогорец од Бугарија со искачени 10 врвови над 8.000 метри. Федерацијата на планинарски спортови на Македонија ...
 • Светскиот ден на планината November 30, 2017
  Федерацијата на планинарски спортови на Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. ФПСМ се придружува кон одбележување на овај ден, со цел да се зголеми важноста на планината за секојдневниот живот, како и да се придонесе кон создавање на ...
 • Награда Даре Џамбаз November 16, 2017
  До Сите планинарски клубови во Р. Македонија Почитувани, Врз основа на Правилникот за доделување на престижната награда „Даре Џамбаз„ Ве известуваме: Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, Ве известува дека традиционалниот планинарски настан ,,Светски ден на планината 2017,, ќе се одржи на ден, недела 10 декември 2017 год. – Матка. Воедно ФПСМ, распишува отворен конкурс за ...
 • НОЕМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ November 1, 2017
  НОЕМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА РЕГИСТРИРАНИ ВО ФПСМ · 04 ноември 2017 – Ослободување на Неготино, СПАОК Антигонеа, Александар Гичовски, ул. Климентова бр 16, Тел. 075 283 794, spaok.antigonea@yahoo.com · 04 ноември 2017 – Солунска Глава, ПЕД I love hiking, Дејан Доневски: 071/212-808 inzdejan@gmail.com , Владимир Христовски – ...
 • АКТИВНОСТИ НА ОТВОРЕНО ВО ОКТОМВРИ 2017 November 1, 2017
  · Во текот на октомври 2017 планинарите и планинарските тркачи се искачија (трчаа) на: врвови на Пирин, Јакупица, Олимп, Комови, Проклетије, Шар Планина, Стогово, Кораб, Јабланица, полумаратони (Шри Чинмој во Скопје, Загреб, Софија), итн. · На 1 октомври 2017 година, планинарското друштво Argentus Mount од Тетово, повторно одржа планинарско – ...
 • Покана: Македонски планинарски трансверзали October 23, 2017
  Програм на настанот: Прв дел: Македонски планинарски трансверзали – Презентација на резултати и планови за развој на: 18.00 ч. – ПРВА МАКЕДОНСКА / ЗАПАДНА ТРАНСВЕРЗАЛА 18.20 ч. – ЦЕНТРАЛНА ИЛИНДЕНСКА ТРАНСВЕРЗАЛА 18.40 ч. – Е4 – ИСТОЧНА ПЛАНЕНАРСКА ТРАНСВЕРЗАЛА Втор дел: Иднината на планинарските патеки – можности за соработка и стратешки партнерства со: 19.00 ч. ...
 • ИНФО СЕПТЕМВРИ October 1, 2017
  Почитувани планинарски водичи и кандидати за планинарски водичи,   Во текот на септември 2017 година се изведоа повеќе активности на отворено, како и активности за промоција на тие активности: По повод денот на независноста на Република Македонија, 8 Септември, планинари од Битола се искачија на Grossglockner (3798 м.), https://www.facebook.com/vlatko.krbaleski Изведени се неколку работни акции за поправка на планинарската кула на Титов ...
 • ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ ОКТОМВРИ 2017 October 1, 2017
  ОКТОМВРИ 2017 – ПЛАНИНАРСКИ АКЦИИ НА ПЛАНИНАРСКИТЕ ДРУШТВА РЕГИСТРИРАНИ ВО ФПСМ · 1 ОКТОМВРИ – Салаковски Езера, Јакупица, ПД Трансверзалец, Зоран Костадинов: Тел. 070/641-998, zoran_kostadinov@yahoo.com · 1 ОКТОМВРИ – Меморијал Калман, СПК Козјак, Мартин Величковски, Ул. Илинденска бб, Тел. 070/327-508, 1300 Куманово, pdkozjak@yahoo.com · 1 ОКТОМВРИ – Љуботен, I love hiking, Дејан ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search