• Средба на клубови во ФПСМ од Вардарскиот регион March 10, 2023
  Средба на клубови во ФПСМ од Вардарскиот регион, 09.03.2023 год. (четврток), 18:00 ч. сала на Собранието во Општина Кавадарци, домаќин, координатор и организација Никола Минчоров, член на Претседателството на ФПСМ. – План и програма за работа за заштита на животната средина, младите во планинарството, планинарски домови… – Размена на искуства, информации ...
 • Меморандум за соработка помеѓу ФПСМ и Пакомак March 8, 2023
  Стратешко партнерство за заштита на животната средина. Потпишан меморандум за соработка помеѓу Федерација за планинарство на Северна Македонија и Пакомак поддршка на заеднички активности и планирање на долгорочни стратегии за национално делување за заштитата на животната средина. Комисија за животна средина при ФПСМ
 • Средба Планинарски сојуз на Србија и ФПСМ February 27, 2023
  Средба на делегација од Планинарски сојуз на Србија, со Претседателот Зоран Читкушев и делегати од Федерацијата за планинарство на Северна Македонија. – Размена на искуства за подобра взаемна институционализација – Разговори за конкретна соработка на заеднички акции, проект… – Поддршка на меѓународни активности Посакуваме успешна соработка
 • Компостирачки тоалет February 2, 2023
  Компостирачки тоалет е вид на тоалет кој го третира човечкиот отпад со биолошки процес наречен компостирање. Ваквиот вид на тоалет користи природен биолошки процес кој води до распаѓање на органската материја и го претвора човечкиот отпад во материјал сличен на компост. Компостирањето го вршат микроорганизми (главно бактерии и габи) под ...
 • ОБУКИ ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ ВО 2023 ГОДИНА January 18, 2023
  Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ ја објавува програмата за обука на планинарски водичи при ФПСМ за 2023 година. Програмата можете да ја видите и превземете од следниот линк: http://www.fpsm.org.mk/wp-content/uploads/2023/01/kpv-obuki-za-planinarski-vodici-2023.pdf  
 • Презентација на план и програма КЖС December 26, 2022
  Презентација на планот и програмата на комисијата за животна средина во Шара инфо центарот во Тетово. Со преставници на тетовските и гостиварските планинарски клубови. Благодарност до @pkljuboten1925 за гостопримството и на сите за присуството.
 • Презентации и панел дискусија по повод Денот на планината 2022 December 20, 2022
 • Светскиот ден на планината – Водно 2022 December 7, 2022
  Федерацијата за планинарство на Северна Македонија (ФПСМ), традиционално и оваа година ќе се приклучува кон одбележување на 11 декември – ,,Светскиот ден на планината,,. Оваа година, „Светскиот ден на планината – Водно 2022“ ќе се одбележи на 11 декември 2022 година За таа цел имаме чест да Ве поканиме да бидете ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search