• Покана: ГОЛАК 2015 August 4, 2015
  По повод една година од постоењето на ПЛАНИНАРСКО СПОРТСКО ДРУШТВО ГОЛАК – Делчево, на ден 08-09 август 2015 година (сабота-недела),се организира планинарски марш со следната маршута : Град Делчево 595 м.н.в. – Манастирски комплекс Св.Богородица Балаклија 650 м.н.в. – Балван 1060 м.н.в. – Спортски терени 1350 м.н.в. – Врв Чавка ...
 • Покана КАЧКАР 2015 August 2, 2015
  Турската планинарска Федерација од 28 до 31 август 2015 година, го организира традиционалното искачување на Качкар. Покана, програма и пријава превземи од: http://www.bmumagazine.com/?p=679
 • 8-МИ ТРАДИЦИОНАЛЕН ПЕТРОВДЕНСКИ ПЛАНИНАРСКИ МАРШ July 3, 2015
  ПОНИКВА – ЦАРЕВ ВРВ 12 Јули 2015 година Почетокот на патеката е од паркингот на ЗСРЦ „Пониква“ се искачува до Царев Врв (Султан Тепе) и завршува на паркингот на ЗСРЦ „Пониква“. Најниската точка (старт) е на 1580m надморска височина, а највисоката точка е на 2085m. Вкупната должина на патеката во еден ...
 • Планинарски марш Марко Илиевски June 15, 2015
  ПК Тетекс од Тетово, ден недела, 21.јуни.2015 годна,  по 20ти пат го организира Меморијалниот марш „Марко Илиевски“. ПОКАНА превземи:  ПОКАНА-за-Лешница-2015.1
 • АЏИНА РЕКА June 11, 2015
  ПСК БИСТРА – Гостивар, Ве поканува на 22-от, традиционален планинарски марш ” АЏИНА РЕКА 2015″, кој се организира на ден 14.06.2015 година (недела) ПОКАНА превземи:  POKANA ADJINA REKA
 • ТИТОВ ВРВ 2015 May 21, 2015
  Почитувани Планинарски Клуб „Љуботен“ – Тетово Ве поканува на 34-то традиционалното искачување „Титов Врв 2015“  23 – 24 Мај  (сабота-недела) 2015 година – Попова Шапка ПОКАНА превземи:  Titov Vrv 2015  
 • Обука за планинарски водичи – Приемен испит May 18, 2015
  На 9 мај 2015 година, Комисијата за планинарски водичи организираше Приемен испит за пријавените кандидати за обуката за планинарски водичи што ќе се одржува од 22 до 27 мај 2015 година. Повеќе: ФПСМ – Приемен испит 2015
 • Планината Беласица љубоморно ги крие своите убавини May 5, 2015
  При самото спомнување на планина Беласица веднаш би помислиле Сoмoларски, Колешински Водопади, мал дел Габровски Водопади или тромеѓјето Тумба. Да, и така е, но тоа е само северниот дел од падините на планината, Струмичка страна. А колку од нас ја познаваат планината Беласица од јужната падина, Валандовскиот дел. Би додале ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search