• УПАТСТВО – БЕЗБЕДНО НА ПЛАНИНА ВО ЛЕТОУПАТСТВО - БЕЗБЕДНО НА ПЛАНИНА ВО ЛЕТО
  За безбеден престој на планина треба да се почитуваат одредени правила. Во продолжение прочитајте важни напомени за посетителите на планините. ПЛАНИРАЈ И СООПШТИ • Пред тргнување на планина кажете некому каде ќе одите и кога планирате да се вратите. • Информирајте ги луѓето во планинските домови и хотели патем ...
 • Проект „10 Планинарски водичи жени“Проект „10 Планинарски водичи жени“
  ПОВИК Комисијата за планинарски водичи при ФПСМ (Федерација за планинарство на Северна Македонија), ги повикува сите заинтересирани планинарки од Општина Гостивар, да се пријават на Обука за планинарски водичи – жени во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови). Обуката е бесплатна за 10 ...
 • ДЕСЕТТА ЈУБИЛЕЈНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ НА ФПСМ ВО КАТЕГОРИЈА А1ДЕСЕТТА ЈУБИЛЕЈНА ОБУКА ЗА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧИ НА ФПСМ ВО КАТЕГОРИЈА А1
  „Надминати ми очекувања од обуката, имаше интересни предавања, добра организација и пред и за време на обуката, и пристапни инструктори.“, „Програмата на обуката е многу интензивна и набиена и без паузи. Ни недостасува повеќе време за дружење.“, „Одлично што има Подготвителна / основна школа.“, ...
 • Извештај за одржана обука за планинарски водичи А1 категоријаИзвештај за одржана обука за планинарски водичи А1 категорија
  23 кандидатки и кандидати од X-та генерација за планинарски водичи во Категорија А1 (Планинарење по лесни патеки во летни услови) го започнаа образовниот процес од април 2022 кога започнаа регионалните Приемни испити, Основната школа со повеќе онлајн предавања (Планинарска терминологија, Ориентација со ГПС и ...
 • Oбнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1Oбнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1
  Извештај за завршена обука за обнова на лиценци на планинарски водичи Категорија А1 На 10 април, 2022, во објектот на ФПСМ на Средно Водно, на планината Водно, 11 планинарски водичи присуствуваа на обука за обнова на нивните лиценци на планинарски водичи Категорија А1 (Планинарење по ...

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search