• ПРОМЕНЕТ КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ February 25, 2022
  КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ 1 и 2 коло            26.03-27.03.2022           Водно ДПС Трансверзалец 3 и 4 коло            16.04-17.04.2022           5 и 6 коло            21.05-22.05.2022           7 и 8 коло            11.06-12.06.2022           Огражден   ПК Ентузијаст 9 и 10 коло           17.09-18.09.2021           Попова шапка  ПК Јелак   КУРС ПО ОРИЕНТАЦИЈА  Место на одржување : 1.Водно                      ...
 • Покана до клубови за организација на натпревари по спортска ориентација January 5, 2022
  Комисијата за планинарска ориентација при  (ФПСМ) во 2022 год ќе организира 10 (десет ) натпревари во планинарска ориентација. Овие натпревари ќе се бодуваат за Лигата во планинарска ориентација во категории (пионерска, јуниорска, сениорска и ветеранска). Исто така ќе бидат изборни ...
 • СКАЈРАНИНГ – вертикален километар April 10, 2019
  На 14.04.2019 година во организација на ЗАПС “Единак“ од Прилеп ќе се одржи трката “Козјак Вертикал“, а во соработка со ФПСМ истата воедно ќе претставува и државно првенство во популарната скајранинг дисциплина “ВК – вертикален километар“. Детали за настанот: https://www.facebook.com/events/1249957765156466/ ...
 • Прво … коло од лигата во Планинарска ориентација March 25, 2019
  Програма  за Прво Второ и Трето коло од Лигата во Планинарска Ориентација Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија (ФПСМ) и се квалификацискии за учество на Балканскиот Шампионат кој ...
 • Првото Коло во Планинарска ориентација – резултати April 25, 2017
  Резултати од Првото Коло во Планинарска ориентација, одржано на 08 и 09 Април 2017 год. на терените од парк шумата Водно, крај Скопје. ПРЕВЗЕМИ: Резултати прво коло ПО

Програма за Планинарска Ориентација 2022

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text.

Start typing and press Enter to search