Зимско искачување на Арарат

БМУ експедиција 2015: Зимско искачување на Арарат 5137 мнв Комисијата за високогорство и експедиционизам при ФПСМ ве известува дека во периодот 05.02-12.02.2015 во рамки на БМУ (Балканска планинарска унија) и организациски покриено од турската планинарска федерација ќе се организира зимско искачување на планината Арарат 5137 мнв во Република Турција. ФПСМ може да пријави најмногу четири […]

продолжи