Комисија за рекреација и спорт

 • ПРОМЕНЕТ КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ February 25, 2022
  КАЛЕНДАР НА НАТПРЕВАРИ 1 и 2 коло            26.03-27.03.2022           Водно ДПС Трансверзалец 3 и 4 коло            16.04-17.04.2022           5 и 6 коло            21.05-22.05.2022           7 и 8 коло            11.06-12.06.2022           Огражден   ПК Ентузијаст 9 и 10 коло           17.09-18.09.2021           Попова шапка  ПК Јелак   КУРС ПО ОРИЕНТАЦИЈА  Место на одржување : 1.Водно                      ...
 • Покана до клубови за организација на натпревари по спортска ориентација January 5, 2022
  Комисијата за планинарска ориентација при  (ФПСМ) во 2022 год ќе организира 10 (десет ) натпревари во планинарска ориентација. Овие натпревари ќе се бодуваат за Лигата во планинарска ориентација во категории (пионерска, јуниорска, сениорска и ветеранска). Исто така ќе бидат изборни ...
 • СКАЈРАНИНГ – вертикален километар April 10, 2019
  На 14.04.2019 година во организација на ЗАПС “Единак“ од Прилеп ќе се одржи трката “Козјак Вертикал“, а во соработка со ФПСМ истата воедно ќе претставува и државно првенство во популарната скајранинг дисциплина “ВК – вертикален километар“. Детали за настанот: https://www.facebook.com/events/1249957765156466/ ...
 • Прво … коло од лигата во Планинарска ориентација March 25, 2019
  Програма  за Прво Второ и Трето коло од Лигата во Планинарска Ориентација Натпреварите во Планинарска Ориентација се во организација на ДПС Трансверзалец- Скопје ,поддржани од Федерација на Планинарски Спортови на Македонија (ФПСМ) и се квалификацискии за учество на Балканскиот Шампионат кој ...
 • Првото Коло во Планинарска ориентација – резултати April 25, 2017
  Резултати од Првото Коло во Планинарска ориентација, одржано на 08 и 09 Април 2017 год. на терените од парк шумата Водно, крај Скопје. ПРЕВЗЕМИ: Резултати прво коло ПО

Програма за Планинарска Ориентација 2022

Share This: