Експедиција АНАПУРНА 1, Здравко Дејановиќ

Федерацијата на планинарски спортови на Македонија, официјално Ве информира дека Здравко Дејановиќ на ден 24.03.2015 година во 14.45 часот (по локално време) се искачи на Анапурна 1 (со висина од [...]

Зимски високогорски камп

Комисијата за високогорство и експедиции при ФПСМ во рамки на својата програма за работа организира “Зимски високогорски камп“ во периодот 27-29.03.2015 на Попова Шапка. Кампот ќе има едукативен [...]

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КУПУВАЧИТЕ: ОПАСНОСТИ ПРИ КУПУВАЊЕТО НА ДЕРЕЗИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА КУПУВАЧИТЕ: ОПАСНОСТИ ПРИ КУПУВАЊЕТО НА ДЕРЕЗИ ПРЕКУ ИНТЕРНЕТ Британскиот планинарски совет (BMC – British Mountaineering Council ) предупредува за опасните дерези кои се [...]