Димитар Илиевски-Мурато, Пелистер

ПСК Пелистер од Битола, го организира 27-от традиционален марш во чест Димитар Илиевски-Мурато, првиот Македонец кој се искачи на највисокиот врв на Светот, Еверест. Настанот ќе се одржи на ден 7 [...]

С М И Л Е В О 2 0 1 6

Полицискиот спортски планинарски клуб ,,7-ми Мај,, од Битола, по повод Денот на безбедноста 7-ми Мај, го организира V-от традиционален планинарски марш „С М И Л Е В О 2 0 1 6„ Маршот ќе се одржи [...]

Чичко Јосиф Илковски 2016

13-ти Меморијален марш „Чичко Јосиф Илковски 2016 г.,, Екстремна патека – Марш кој ќе се одржи од 15 до 17.04.2016 Рекреативна патека – Еднодневна акција на 17.04.2016 ПРОГРАМА и повеќе [...]

Убавините на Скопска

Покана: Четврт традиционален планинарски поход на Скопска Црна Гора, во организација на Планинарско спортскиот клуб Скопска Црна Гора од Скопје, ќе се одржи на 17.04.2016 год. (недела) под [...]

Планинарски марш Даре Џамбаз

ПСЗ „Козјак“ – Прилеп, на ден 10.04.2016 недела, ќе организира традиционален планинарски марш, посветен на основоположникот на планинарството во Р. Македонија, Даре Џамбаз. ПАТЕКА : Прилеп [...]