ИНФОРМАЦИЈА врска со објавата на планинарката Ирина Дишовска за соло искачување на врвот Матерхорн

ИНФОРМАЦИЈА Од Комисија за високогорство и експедиции при ФПСМ Во врска со објавата на планинарката Ирина Дишовска од ВАК Анапурна која беше пренесена од повеќе медиуми за соло искачување на [...]

Летно искачување на ТИТОВ ВРВ

Традиционално летно искачување на Титов врв во заедничка организација на Планинарските клубови Тетекс и Јелак од Тетово. Акцијата е планирана како дводневна со тоа што сите заинтересирани што би [...]

Планинарски фестивал и интернационално качување на карпи во Македонија, Демир Капија 24/31.08.2018

Mладинската Комисија на UIAA, во партнерство со Руската Планинарска Федерација, Федерација на Планинарски Спортови на Македонија и Македонската Спортска и Качувачка Федерација организираат [...]